Με τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχεται η νέα χρονιά – Πού και πότε θα χιονίσει

admin
28/12/2015 09:49
 
 
 
Φιλώτι: Κακοκαιρία 06-01-2015

Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα καλωσορίσουμε τη νέα χρόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Έτσι, από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με το θερμόμετρο να πέφτει, ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενής βροχές στα πεδινά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα επικρατήσει κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχή ή χιονόνερο στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές όπου θα σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 7-8 μποφόρ. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.  

Την Παρασκευή, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στη βορειοδυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια, νεφώσεις με ασθενής χιονοπτώσεις, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Το Σάββατο (2-1-2016) στα δυτικά και νότια βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια. Σε χαμηλά επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. 

 

 
(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*