Με επιτυχία το σεμινάριο των ηλεκτρολόγων Νάξου για τις κρουστικές υπερτάσεις

admin
24/04/2016 12:37
 
 
 

Ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο με θέμα «Απαγωγοί Κρουστικών Υπέρτασης & Ηλεκτρόδια» πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νάξου και η εταιρεία ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο αντικεραυνικής προστασίας και συστημάτων γειώσεως.

Το επιτυχημένο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου στο χώρο των γραφείων του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Νάξου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικές Χαράλαμπος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου διαρκώς εξελίσσεται και οι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι μέλη του Συνδέσμου, μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνει επιμορφώνονται για να παρέχουν πιο ασφαλής και σύγχρονες υπηρεσίες.

Στο σεμινάριο μίλησαν τα στελέχη της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, κ.κ. Κατσικερός Δημήτριος, υπεύθυνος πωλήσεων καταστημάτων και Καββαδίας Λουκάς, μηχανικός πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν:

• Να περιγράψει τα αίτια δημιουργίας και τους τρόπους μετάδοσης κρουστικών υπερτάσεων, που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και οφείλονται:

– σε κεραυνούς

– σε χειρισμούς διακοπτών μεγάλων φορτίων

– σε σφάλματα του ενεργειακού δικτύου

– σε απότομη επαναφορά του ενεργειακού δικτύου από διακοπή / black out κ.α.

• Να παρουσιάσει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, της εφαρμογής και της επιλογής υλικών για την προστασία από τις ανωτέρω κρουστικές υπερτάσεις, όπως αναφέρονται στα ισχύοντα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

• Να προτείνει λύσεις, υποδεικνύοντας κατάλληλα υλικά και οδηγίες για την εγκατάσταση τους.

Με το πέρας του σεμιναρίου μοιράστηκαν στα μέλη σημειώσεις και το βιβλίο «Αντικεραυνικός κώδικας, προστασία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων υπέρτασης» συγγραφής κ. Κόκκινου Νικολάου, ηλεκτρολόγου μηχανικού της ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*