Στον «αέρα» βρίσκονται τα ταξίδια των Βρετανών σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία

vretanoi touristes
Newsroom.
16/06/2024 07:47
 
 
 

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ από τον Οκτώβριο «θα αποτρέψουν τους Βρετανούς να ταξιδεύουν στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία»

Στον «αέρα» βρίσκονται τα ταξίδια Βρετανών στην Ευρώπη, με ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής τους, εξαιτίας της εφαρμογής από τον προσεχή Οκτώβριο των νέων κανονισμών της ΕΕ.

Ένας στους επτά Βρετανούς θα είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψει στην ηπειρωτική Ευρώπη μόλις τεθούν σε ισχύ οι αυστηροί νέοι συνοριακοί έλεγχοι της ΕΕ, αποκάλυψε νέα έρευνα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δημοσκόπηση του Υπουργείου Μεταφορών, υπογραμμίζει τις εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με το σύστημα εισόδου / εξόδου (EES), με πολλούς να φοβούνται μεγάλες ουρές και δυσκίνητους ελέγχους εγγράφων κατά την αναχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ακυρώσει ή θα αναβάλει τα ακτοπλοϊκά ταξίδια εάν οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν τη μία ώρα λόγω του νέου συστήματος, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί στις 6 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας των συνόρων. Με βάση τους νέους κανόνες, θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, να υποβάλλονται σε σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων και να λαμβάνονται οι φωτογραφίες τους κατά την πρώτη είσοδο σε ένα κράτος μέλος, ενώ τα δεδομένα θα αποθηκεύονται για μία τριετία.

Το θέμα εγείρει φόβους για σημαντικά σημεία συμφόρησης σε βασικούς σταθμούς αναχώρησης, όπως το λιμάνι του Ντόβερ, ο τερματικός σταθμός Eurotunnel Folkestone και ο σταθμός St Pancras, όπου πραγματοποιούνται γαλλικοί συνοριακοί έλεγχοι πριν από τη διέλευση από τη Μάγχη.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*