Κυκλάδες: Στο «βαθύ κόκκινο» Νάξος, Θήρα, Σύρος και Τήνος – Στο «κόκκινο» πέντε νησιά (αναλυτικά στοιχεία)

Newsroom
27/01/2022 19:30
 
 
 

 

Τέσσερα νησιά των Κυκλάδων είναι συνολικά βαμμένα με «βαθύ κόκκινο» αυτή την εβδομάδα, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Πρόκειται για τη Νάξο -που παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο «βαθύ κόκκινο»- τη Σαντορίνη και την Τήνο, που για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα είναι στο επίπεδο 5 και τη Σύρο που λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, προστέθηκε στον κατάλογο των νησιών που είναι χρωματισμένα με «βαθύ κόκκινο».

Αναλυτικά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη (με ημερομηνία αναφοράς 25-01-2022), τα περισσότερα νησιά παραμένουν σταθερά στο «χρώμα τους» όποιο κι αν είναι αυτό (Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Θήρα, Ίος, Κίμωλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος).

Επίπεδο ανέβηκαν τρία νησιά (Κέα, Μήλος και Σύρος) ενώ επίπεδο κατέβηκαν τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων (Αμοργός, Κύθνος, Σίκινος και Φολέγανδρος).

Πλέον στο «βαθύ κόκκινο» είναι τέσσερα νησιά. Η Νάξος που επιμένει στο «επίπεδο 5» μιας και η επιδημιολογική εικόνα δεν έχει αλλάξει στο νησί, με έξαρση των μολύνσεων όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρουν τα νέα δεδομένα του χάρτη στο επίπεδο 5 «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Θήρα και η Τήνος νησιά στα οποία καταγράφηκαν αυξημένες μολύνσεις και τις τελευταίες ημέρες ενώ από «κόκκινο» στο «βαθύ κόκκινο» είναι πλέον και η Σύρος που παρατηρείται έξαρση της covid-19.

Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται η Άνδρος, η Μύκονος, η Πάρος και η Ίος, ενώ στη λίστα με τα «κόκκινα» νησιά προστέθηκε και Μήλος.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 25-01-2022, «πορτοκαλί» είναι τα νησιά Κέα και Σίφνος, «κίτρινα» η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Κίμωλος, η Κύθνος και η Σέριφος, και «πράσινα» είναι τα νησιά Ανάφη, Σίκινος και Φολέγανδρος.

Νάξος, Θήρα, Σύρος και Τήνος στο «βαθύ κόκκινο»

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία του χάρτη, η επιδημιολογική κατάσταση στη Νάξο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με το δείκτη θετικότητας ελέγχων να έχει ανεβεί από 2,33% σε 3,28%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, η εβδομαδιαία τάση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού είναι ανοδική. Η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1η δόση είναι 65,07% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 61,80%. Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 252,9 (από 177,2 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα).

Δήμος Θήρας: Ανεβασμένος είναι ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στο δήμο Θήρας που από 3,08% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, τώρα είναι στο 4,12%, με την επιδημιολογική εικόνα στο νησί να παρουσιάζει ανοδική τάση. Σε αυξημένα επίπεδα η εμβολιαστική κάλυψη όπου με τουλάχιστον 1η δόση είναι 91,98% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 88,66%. Αυξημένος είναι και ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που βρίσκεται στο 416,1 έναντι 293,0 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Περιφερειακή Ενότητα Τήνου (Τήνος): Σταθερή δείχνει να είναι η κατάσταση στο δήμο Τήνου με το δείκτη θετικότητας ελέγχων να είναι 3,46% έναντι του 3,61% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 74,72% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 72,24%. Η επιδημιολογική εικόνα στο νησί παρουσιάζεται σταθερή.

Περιφερειακή Ενότητα Σύρου (Σύρος): Οι αυξημένες μολύνσεις το τελευταίο διάστημα στη Σύρο είχαν ως αποτέλεσμα το νησί να ανέβει επίπεδο και από «κόκκινο» να βαφτεί με «βαθύ κόκκινο». Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία του χάρτη, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στο νησί, βρίσκεται στο 2,54%.
Ωστόσο, η εβδομαδιαία τάση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού είναι σταθερή. Η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1η δόση είναι 74,59% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 72,07%. Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 145,4.

Αναλυτικά τα «χρώματα» που έχουν βαφτεί οι δήμοι των Κυκλάδων
*(επιδημιολογικός χάρτης με ημερομηνία αναφοράς 25-01-2022)

Αμοργός: κίτρινο (από πορτοκαλί)
Ανάφης: πράσινο (από πράσινο)
Άνδρου: κόκκινο (από κόκκινο)
Αντιπάρου: κίτρινο (από κίτρινο)
Θήρας: βαθύ κόκκινο (από βαθύ κόκκινο)
Ιητών: κόκκινο (από κόκκινο)
Κέας: πορτοκαλί (από κίτρινο)
Κιμώλου: κίτρινο (από κίτρινο)
Κύθνου: κίτρινο (από πορτοκαλί)
Μήλου: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Μυκόνου: κόκκινο (από κόκκινο)
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: βαθύ κόκκινο (από βαθύ κόκκινο)
Πάρου: κόκκινο (από κόκκινο)
Σερίφου: κίτρινο (από κίτρινο)
Σικίνου: πράσινο (από κίτρινο)
Σίφνου: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Σύρου-Ερμούπολης: βαθύ κόκκινο (από κόκκινο)
Τήνου: βαθύ κόκκινο (από βαθύ κόκκινο)
Φολεγάνδρου: πράσινο (από κίτρινο)

(Visited 1.046 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*