Κωνσταντίνος Μπιζάς: «Το ένα νησί πρέπει να βοηθά το άλλο»

mpizas kostas
admin
11/07/2016 12:25
 
 
 

Για θέματα που απασχολούν την Πάρο, αλλά και τις Κυκλάδες γενικότερα μίλησε ο έπαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Μπιζάς στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Αρχικά, ο κ. Μπιζάς αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση, η οποία αρχίζει να «παίρνει τα πάνω της», εκτιμώντας ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι αρκετά καλοί για το νησί της Πάρου. Συμπλήρωσε, όμως, ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο το κυκλαδίτικο νησί θα κατακλυστεί από επισκέπτες, δεν είναι αρκετό προκειμένου να αντισταθμιστεί η φορολογική λαίλαπα που έχει πλήξει στον μέγιστο βαθμό τους επιχειρηματίες, αλλά και τα νοικοκυριά.

Στη συνέχεια, ο έπαρχος έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Πάρο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν δύο σημαντικά θέματα, αυτό της απομάκρυνσης του ασθενοφόρου-κινητής μονάδας, καθώς και τα κενά που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ στην Πάρο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπιζάς, «η παριανή κοινωνία είναι έντονα απογοητευμένη από τον τρόπο αντιμετώπισης της από την κεντρική εξουσία» στον τομέα της Υγείας, με το ασθενοφόρο-κινητή μονάδα να είναι απολύτως απαραίτητο στο νησί, καθώς είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Ως ένα «πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο», που αποτελούσε αίτημα και επιθυμία των Παριανών ήδη από το 1990, χαρακτήρισε ο έπαρχος το νέο αεροδρόμιο, που – σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες – θα εγκαινιαστεί στις 20 Ιουλίου. Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να «δώσει φτερά» στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα προσγείωσης αεροπλάνων περισσότερων θέσεων, ενώ θα εξυπηρετήσει και τα γειτονικά νησιά. «Το ένα νησί πρέπει να βοηθά το άλλο» δήλωσε ο κ. Μπιζάς.

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα υποθηκοφυλακεία και το σχέδιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση. Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη κατάργηση άμισθων υποθηκοφυλακείων σε νησιά των Κυκλάδων (που σημειωτέον δεν κοστίζουν στο κράτος), υποστήριξε ότι πρόκειται για μια εντελώς παράλογη κίνηση και πρόσθεσε ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα που διακρίνει τη νησιωτική χώρα. «Οι αντιδράσεις είναι δίκαιες και θέλω να πιστεύω ότι θα επανεξετάσουν το θέμα» δήλωσε σχετικά ο κ. Μπιζάς.

(φωτό: pariani-enimerosi.blogspot.gr)

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*