Περιφέρεια: Πώς σκοπεύει να «πολεμήσει» τις κακοτεχνίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Newsroom
02/02/2023 18:02
 
 
 

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο, μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνταν οι παρεμβάσεις από τρίτους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, στο μέλλον και προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση είτε από δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα, αυτή θα επιτρέπεται μόνο με την προηγούμενη κατάθεση οικονομικής εγγύησης ίσης με το κόστος αποκατάστασης του συνόλου του οδοστρώματος όπου πραγματοποιούνται οι παρεμβάσεις και όχι μόνο στα σημεία που γίνονται οι τομές.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι όλοι είμαστε μάρτυρες των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργούνται από τις ελλιπείς αποκαταστάσεις (κακοτεχνίες) που γίνονται από τρίτους στο οδικό δίκτυο και αποτέλεσμα των οποίων είναι να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των οδηγών (ιδιαιτέρως των δικυκλιστών), αλλά και τελικά να σπαταλιέται δημόσιο χρήμα προκειμένου το οδικό δίκτυο να καταστεί ασφαλές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν στερείται από κανέναν το δικαίωμα να εκτελεί έργα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου, ωστόσο το «σωστό και δίκαιο» είναι αυτός που προκαλεί τις βλάβες να καλύπτει και το κόστος της σωστής αποκατάστασης τους. «Η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας» κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*