Η βρετανική «The Sun» υμνεί την Ρήνεια: «Το άγνωστο νησί δίπλα στη Μύκονο με νερά που θυμίζουν Μαλδίβες»

Newsroom.
28/05/2024 17:37
 
 
 

«Εάν επισκεφθείτε τη Μύκονο χωρίς να κάνετε μια στάση σε αυτό το μικρό, άγνωστο, ακατοίκητο νησί, χάνετε» αναφέρει η βρετανική The Sun.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Μύκονος μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς τουρίστες -και όχι μόνο-, ωστόσο σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ένα άλλο μέρος που φέρνει στο νου τις Μαλδίβες, λόγω των καταγάλανων νερών του.

Το νησί Ρήνεια βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της Μυκόνου και είναι ακατοίκητο, με περίπου 60 εγκαταλελειμμένα σπίτια να αποτελούν τη μόνη απόδειξη πως κάποτε έζησαν εκεί άνθρωποι.

Οι αγρότες επιτρέπεται να εργάζονται στο νησί και μπορεί να δει κανείς τις κατσίκες τους να τρέχουν τριγύρω, αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που κατευθύνονται εκεί σε καθημερινή βάση.

«Ρήνεια: Ένας μικρός θησαυρός δίπλα στη Μύκονο»
Το Kinglike Concierge, ιστοσελίδα στην οποία ενοικιάζονται πολυτελείς κατοικίες και βίλες, περιγράφει τη Ρήνεια ως «έναν μικρό θησαυρό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Μύκονο», προσθέτοντας: «Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις απίστευτες ομορφιές που περιμένουν να ανακαλυφθούν στο νησί αυτό».

Παρόμοιες πληροφορίες συγκέντρωσε η The Sun και από κάτοικο της Μυκόνου, ο οποίος δήλωσε πως τα νερά στη Ρήνεια «είναι σαν αυτά στις Μαλδίβες». Ωστόσο, τόνισε πως συχνά ο κόσμος παραβλέπει αυτό το νησί, το οποίο αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

Τι μπορείς να κάνεις στη Ρήνεια
Στη συνέχεια το βρετανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο το AegeanIslands.gr, σημειώνει ότι μια χαλαρωτική, ήσυχη μέρα δίπλα στη θάλασσα είναι ένας από τους κύριους λόγους για να επισκεφθείτε αυτό το μικρό νησί, θεωρώντας ότι όποιος αποφασίσει να πάει εκεί «θα βρει όμορφες απομονωμένες παραλίες».

Μερικές από τις καλύτερες του νησιού αναφέρει ότι είναι τα Αμπέλια, η Λια, τα Στενά και η Γλυφάδα. Ωστόσο, υπάρχουν εξίσου όμορφες ακτογραμμές και σε άλλα σημεία του νησιού, σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του.

Εκτός από τη «θέα στη θάλασσα και στις υπόλοιπες Κυκλάδες», το KingLike Concierge συνιστά, επίσης, να κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα του νησιού για να εξερευνήσετε τη συναρπαστική ελληνική ιστορία που κρύβει.

Όλο το νησί είναι προστατευμένος αρχαιολογικός χώρος
Ολόκληρη η Ρήνεια αποτελεί προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία οικοδόμηση. Τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και τα ερείπια είναι το μόνο που έχει απομείνει.

Και προσθέτουν: «Αφού απολαύσετε τον ζεστό μεσογειακό ουρανό, μπορείτε να δείτε τα ερείπια των αρχαίων χριστιανικών εκκλησιών και των ελληνικών ναών, καθώς και τις ταφόπλακες πολεμιστών από χιλιάδες χρόνια πριν. Δεν θα βρείτε τηλέφωνα, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό στο νησί, ενώ η βόσκηση και η γεωργία είναι αυστηρά περιορισμένες».

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο νησί είναι είτε με πλοίο είτε με ιδιωτικά σκάφη / ταξί από τη Μύκονο. Μάλιστα, πολλές από τις ομαδικές εκδρομές προσφέρουν στους ταξιδιώτες ποτά και γεύματα μαζί με καταδύσεις ή ψαροντούφεκο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*