Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων»: Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων

Newsroom.
14/06/2024 14:43
 
 
 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος στις 19 Ιουνίου 2024, από τις 17:30 έως τις 22:00.

Η εκδήλωση, με σύνθημα «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ», στοχεύει να προβάλει το έργο των Φορέων Πρόληψης τα τελευταία 30 χρόνια και να υπερασπιστεί το μοντέλο κοινοτικής προσέγγισης της πρόληψης απέναντι στο νέο νομοσχέδιο που απειλεί την ύπαρξή τους.

Οι Φορείς Πρόληψης παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στις τοπικές κοινωνίες και η κατάργησή τους θα στερήσει σημαντικές υπηρεσίες από τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους. Οι διοργανωτές απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ανοιχτό διάλογο με την επιστημονική κοινότητα και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων»:

«Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση προάσπισης της πρόληψης, μέσω της προβολής της 30ετούς δράσης των φορέων πρόληψης στην Ελλάδα και διαμαρτυρίας για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ο αντίστοιχος φορέας στις Κυκλάδες,  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων», είναι ο μόνος φορέας ψυχικής υγείας με έδρες σε τρία από τα νησιά των Κυκλάδων  και σταθερή παρουσία σε όλες τις Κυκλάδες από το 1998. Εργαζόμενοι του φορέα θα βρίσκονται εκεί και καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στην Αθήνα, να δυναμώσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*