Telegraph – Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Νάξος και Σέριφος στη λίστα με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς

 
 
 

 

Οι καλύτερες παραθαλάσσιες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο στην Ευρώπη σύμφωνα με την Telegraph. Ποια δύο ελληνικά νησιά είναι στη λίστα.

Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να νοικιάσετε ένα όχημα για να εξερευνήσετε αυτά τα καλοκαιρινά hotspots στις διακοπές σας, αναφέρει η Telegraph, η οποία έχει συμπεριλάβει στη λίστα της δύο ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα Telegraph προτείνει τη Σέριφο και τη Νάξο ως ιδανικούς προορισμούς για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, ανάμεσα στους 12 πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι.

Στην εκτενή της έρευνα, η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα αξιολόγησε μια σειρά παραγόντων, όπως η ακρίβεια και η ευκολία μετακίνησης, για να καταλήξει στη λίστα με τους προορισμούς που προσφέρονται για διακοπές χωρίς την ανάγκη αυτοκινήτου.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν όμορφοι παραθαλάσσιοι προορισμοί που είναι εύκολα προσβάσιμοι με τα πόδια ή το ποδήλατο και με δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι, ενώ οι διακοπές χωρίς αυτοκίνητο μπορεί να παρουσιάζουν κάποιες δυσκολίες, το κλειδί βρίσκεται στην επιλογή ενός προορισμού που προσφέρει όλα τα απαραίτητα όπως εκπληκτικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες, λίγα τοπικά εστιατόρια και μπαρ όπου συχνάζουν οι ντόπιοι, και ένα όμορφο κατάλυμα για διαμονή.

Αυτοί είναι οι 12 ελκυστικοί προορισμοί για διακοπές στην Ευρώπη χωρίς την ανάγκη αυτοκινήτου, σύμφωνα με την Telegraph:

*Île de Groix, Γαλλία
*Porquerolles, Γαλλική Ριβιέρα
*Binibeca, Μενόρκα, Ισπανία
*Tropea, Νότια Ιταλία
*Lopud, Κροατία
*Formentera, Ισπανία
*Göcek, Τουρκία
*Σέριφος, Ελλάδα
*Ίσκια, Ιταλία
*Νάξος, Ελλάδα
*Île de Ré, Γαλλία
*Biarritz, Γαλλία

Η Σέριφος και η Νάξος συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Telegraph για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, καταδεικνύοντας την ελκυστικότητα των ελληνικών νησιών για όσους επιθυμούν άνεση και χαλάρωση χωρίς τις έγνοιες της οδήγησης.

Για τη Σέριφο, «Αυτό το αφανές νησί των Κυκλάδων είναι το μέρος που επιλέγουν οι Αθηναίοι για παραλίες χωρίς πολυκοσμία και μπορείτε να βρείτε μια άδεια αμμουδιά ακόμα και το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν λαμπερά θέρετρα, αλλά αρκετά διακριτικά κομψά μέρη για να μείνετε»

Για την Νάξο, «Ο Δίας μεγάλωσε εδώ, ο Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη – και τώρα για τους θνητούς που κάνουν τις διακοπές τους, το νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, είναι ευλογημένο μέρος με μερικές από τις πιο όμορφες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Ελλάδας. Ο Άγιος Προκόπιος απέχε λίγο από την χώρα, ενώ μερικά χιλιόμετρα νότια βρίσκεται η πιο άγρια παραλία Πλάκα – μια μεγάλη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά που πλαισιώνεται από καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, αμμόλοφους και ασβεστωμένα σπιτάκια, από τα οποία μπορείτε να βγείτε κατευθείαν από το δωμάτιό σας στην άμμο», σημειώνουν οι Βρετανίδες Sophie Dickinson και Laura Fowler, που υπογράφουν το άρθρο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 70 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.