Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς υπουργό Οικονομικών: «Αναγκαιότητα παράτασης φορολογικών δηλώσεων»

Newsroom
23/07/2024 21:24
 
 
 

 

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, απευθύνεται με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρίστο Δήμα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα παράτασης της προθεσμίας υποβολής.

Η επιστολή, κοινοποιημένη σε πλήθος αρμόδιων φορέων, υπογραμμίζει τις δυσκολίες και τα τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις και τους λογιστές στις Κυκλάδες, και ζητάει την επέκταση της προθεσμίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Η επιστολή του κ. Ρούσσου

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργέ και Υφυπουργέ
Η πορεία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος καταδεικνύει την αδυναμία ομαλής τήρησης του χρονοδιαγράμματος ακόμα μία χρονιά, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το Υπουργείο.
Στις αρχικές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν με το άνοιγμα του συστήματος υποβολών ήρθαν να προστεθούν τεχνικά προβλήματα, λάθη και παραλείψεις που απαιτούν τροποποιητικές δηλώσεις, ο νέος αρκετά πολύπλοκος τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών και η αδυναμία πλέον του συστήματος να εκκαθαρίσει χιλιάδες δηλώσεις το εναπομείναν διάστημα.

Ειδικότερα στις Κυκλάδες με την έντονη εποχικότητα των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, η πίεση στο κλάδο των επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν επωμιστεί ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας, έχει ξεπεράσει φέτος κάθε προηγούμενο.

Πιστεύουμε εύλογα πως το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει το βάρος της απόφασης για παράταση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30/9/2024 και να προχωρήσει στον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας έναρξης-λήξης της διαδικασίας από του χρόνου έχοντας δεσμευτεί για την επίλυση των ζητημάτων που παρατηρούνται επαναλαμβανόμενα τόσο χρόνια.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Πίνακας αποδεκτών

• Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
• Aναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
κ. Ιωάννη Βρούτση
• Βουλευτές Κυκλάδων
κα. Αικατερίνη Μονογυιού
κ. Φίλιππος Φόρτωμας
κ. Μάρκος Καφούρος
• Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
• Λογιστικοί Σύλλογοι Κυκλάδων
• Επαγγελματικοί Φορείς – Σύλλογοι Κυκλάδων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*