Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Κώστας Μπουγιούρης, στις Εκλογές της 18ης Νοεμβρίου 2024

Newsroom.
10/08/2024 17:33
 
 
 

Την υποψηφιότητά του ανακοινώνει δημοσίως, ο επιχειρηματίας Κώστας Μπουγιούρης, μέσω της Ανοιχτής Επιστολής προς όλες και όλους τους επιχειρηματίες των Κυκλάδων – Μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Αγαπητές και Αγαπητοί επιχειρηματίες των Κυκλάδων, Μέλη του Επιμελητήριου Κυκλάδων,

Βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, μιας περιόδου που παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Μιας περιόδου για την οποία αρχικά είχαν καλλιεργηθεί ισχυρές προσδοκίες ότι θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων. Σταδιακά όμως και όσο πλησίαζε το καλοκαίρι, δημιουργήθηκε μια έντονη ανησυχία για το πως τελικά θα κινηθεί η τουριστική κίνηση και θα διαμορφωθεί, εν γένει, η κατάσταση και ιδιαίτερα για εμάς τις μικρές κυκλαδίτικες, εποχικές επιχειρήσεις.

Η ακρίβεια χτύπησε με πρωτοφανή και καίριο τρόπο όλους μας, ως καταναλωτές αλλά και ως επιχειρηματίες, παρά τις όποιες προσπάθειες και παρεμβάσεις του κεντρικού Κράτους. Ενδεικτικά, η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και το ενεργειακό κόστος, οι αλλαγές στην φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, η επαναφορά του Φ.Π.Α. στην υψηλή κλίμακα σε ορισμένες κατηγορίες και η εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση προσωπικού για τις επιχειρήσεις μας, συνέβαλλαν καθοριστικά στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα επιβαρυντικού και απαιτητικού περιβάλλοντος.

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι επιχειρηματίες των Κυκλάδων μας, σε δυο μήνες από τώρα, θα κληθούμε να κάνουμε τον απολογισμό μας. Θα κληθούμε να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και άμεσα να ξεκινήσουμε και πάλι τον σχεδιασμό μας για την επόμενη χρονιά. Με ρεαλισμό, αυτογνωσία, σύνεση και ψυχραιμία. Χωρίς γκρίνια και με αλληλεγγύη μεταξύ μας. Οργανωμένα και πιο διεκδικητικά.

Μέσα από αυτή την οπτική, το επόμενο διάστημα μας δίνεται μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους, όλοι μας μαζί, αποτελεσματικά και δημιουργικά ένα θεσμό, ένα πολύτιμο «εργαλείο» που μας παρέχει η Νομοθεσία και η Πολιτεία.

Ένα «εργαλείο», του οποίου την αξία και τις δυνατότητες ή ίσως ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη, πολλοί να μη γνωρίζουν ή να είναι αδιάφοροι, να μην πιστεύουν, ακόμη και να απαξιώνουν τον κομβικό του ρόλο.

Τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιούνται οι Εκλογές για την αλλαγή Διοίκησης και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Οι Επιμελητηριακές Εκλογές, στις οποίες έχουμε δικαίωμα, αλλά και ηθική – θα μου επιτρέψετε να εκφράσω – υποχρέωση, να συμμετέχουμε όλοι και όλες, οι επιχειρηματίες των Κυκλάδων. Υπό κανονικές συνθήκες, οι Επιμελητηριακές Εκλογές, πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα (4) χρόνια. Διάφοροι λόγοι, με κυρίαρχους την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, οδήγησαν την Πολιτεία να προχωρήσει σε αλλεπάλληλες αναβολές.

Έτσι φέτος, συμπληρώνονται πλέον επτά (7) χρόνια, από τότε που το παρόν Δ.Σ. ανέλαβε τη διοικητική και διαχειριστική ευθύνη του φορέα. Παράλληλα έχουν ήδη συμπληρωθεί σχεδόν εικοσιδύο (22) χρόνια από την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η προηγούμενη αλλαγή στα τεκταινόμενα του Επιμελητηριακού θεσμού στο Νομό μας, συνέχεια της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα η παρούσα διοίκηση.

Οι συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιόμαστε είναι ιδιαίτερα δύσκολές, γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το μέλλον από πολλές απόψεις αβέβαιο και επισφαλές. Το ερώτημα που τίθεται και το οποίο φέρει όλες και όλους μας σε θέση ευθύνης, είναι: Τι θα κάνουμε εμείς; Όχι μόνο ο καθένας από εμάς για την επιχείρηση του, για τους εργαζόμενους- συνεργάτες, αλλά πλέον και όλοι μας ΜΑΖΙ, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίνεται αλλά και κάθε προοπτική που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέψεων και δημιουργικών ανησυχιών, έχοντας προσωπικά υπηρετήσει σε προγενέστερο χρόνο το θεσμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ως μέλος του Δ.Σ. και διαθέτοντας την γνώση των δυνατοτήτων του, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε υπεύθυνα, με ανιδιοτελείς και τίμιες προθέσεις στις Επιμελητηριακές Εκλογές της 18ης Νοεμβρίου 2024, μαζί με μια ομάδα νέων, ενεργών και δυναμικών επιχειρηματιών από όλες τις Κυκλάδες.

Η ομάδα των επιχειρηματιών, της οποίας έχω την τιμή, τη χαρά αλλά και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται διαρκώς, με συμμετοχή συναδέλφων από όλες τις Κυκλάδες.

Στόχος και επιθυμία μας – με τη δική σας πολύτιμη εμπιστοσύνη και στήριξη – είναι να καταφέρουμε την αλλαγή της πορείας αλλά και την επιτάχυνση της πλεύσης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε κλίμα ομαδικότητας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης. Διεκδικητικών προθέσεων και έγκαιρων παρεμβάσεων προς την Πολιτεία, όπως άλλωστε «επιβάλει» ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου, ως συμβούλου της Πολιτείας.

Στόχος μας δεν θα είναι η διατήρηση ισορροπιών και η προσπάθεια να λειαίνουμε τις γωνίες για να μην «στενοχωρήσουμε» την εκάστοτε Κυβέρνηση. Στόχος μας θα είναι η αξιόπιστη διεκδίκηση όσων αξίζουμε και όσων – με τεκμηριωμένο τρόπο πάντοτε – θα προτείνουμε.

Στόχος μας, θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας επιχειρηματιών των Κυκλάδων και η θεμελίωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ μας.

Με αποτελεσματικότερη οργάνωση και με αξιοποίηση του συνόλου των 51 μελών της Διοίκησης που θα εκλεγούν. Καθένα από τα μέλη της νέας διοίκησης, από όποιο νησί και αν προέρχεται, θα έχει την δυνατότητα να διατυπώσει ελεύθερα την άποψη του και αυτή να τεθεί προς αξιολόγηση – αξιοποίηση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Με τακτική και κυρίως ουσιαστική λογοδοσία της Διοικητικής Επιτροπής προς το Δ.Σ. και του Δ.Σ προς τις επιχειρήσεις – μέλη και με δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων. Με στενή συνεργασία με όλους τους Τοπικούς, Κυβερνητικούς και Κρατικούς Φορείς και Οργανισμούς αλλά και πέραν αυτών.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι επιχειρηματίες των Κυκλάδων,
επιθυμία μας είναι να συνδράμουμε για να πετύχουμε τους στόχους που από κοινού θα θέσουμε, σε μια προσπάθεια και σε ένα αγώνα για την αποτελεσματικότερη και ανοιχτή σε όλους αξιοποίηση του κομβικού και ζωτικά κρίσιμου αυτού θεσμού για την ανάπτυξη της οικονομίας των Κυκλάδων. Για την καθημερινότητα μας στην επιχειρηματική μας ζωή αλλά και για τη συμβολή και συμμετοχή των επιχειρήσεων μας στις κοινωνίες των νησιών μας.

Δεν ερχόμαστε με διάθεση και πρόθεση να κρίνουμε και να κατακρίνουμε. Η παρούσα Διοίκηση, στον στενό της πυρήνα, έχει θητεύσει και έχει δοκιμαστεί για περισσότερο από δυο δεκαετίες, με το έργο και τα αποτελέσματα που έχει να παρουσιάσει. Και αλλοίμονο αν μετά από 22 χρόνια δεν είχε φέρει κάποια αποτελέσματα. Όμως θεωρούμε ότι 22 χρόνια είναι πλέον αρκετά…, ώστε λογικά και βάσιμα, να αιτιολογούν την επιτακτική πλέον ανάγκη για αλλαγή σκυτάλης.

Φίλες και φίλοι,
Κίνητρο μας δεν είναι να καθίσουμε στην «καρέκλα» της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και να παραμείνουμε – και εμείς – για τα επόμενα 20 χρόνια! Δεν αισθανόμαστε, ούτε ασφαλώς διεκδικούμε το Επιμελητήριο Κυκλάδων ως τρόπαιο, ως μέσο προσωπικής προβολής και δράσης ή και ως μέσο προσωπικής οικονομικής επιβίωσης.

Είμαστε ενεργοί επιχειρηματίες που δίνουμε κάθε μέρα στο πεδίο τη «μάχη» της επιβίωσης για τις επιχειρήσεις μας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας. Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα μας εξασφαλίζει τα προς το ζην και καλύπτει τις αμέτρητες υποχρεώσεις μας και όχι οι διάφορες υψηλές αμοιβές της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Θέλουμε να συνδράμουμε ουσιαστικά και ανιδιοτελώς ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Επιμελητήριο Κυκλάδων. Και δεν μιλάμε για ένα σύγχρονο Επιμελητήριο που αυτονόητα θα είναι προηγμένο τεχνολογικά και ψηφιακά όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το έτος 2024.

Μιλάμε για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Για ένα σύγχρονο Επιμελητήριο σε επίπεδο επαγγελματικής ηθικής και επιχειρηματικής κουλτούρας, ομαδικής διοίκησης και φιλοσοφίας. Ορθής διαχείρισης των πόρων πάσης φύσεως, χωρίς αυταρχισμό στη Διοίκηση αλλά ανοιχτό σε όλους και όλες! Όχι ένα Επιμελητήριο που λειτουργεί επί της ουσίας, ως ενός ανδρός αρχή.

Και για να το πετύχουμε αυτό, Κινητήριος Δύναμη είναι η Ενεργός Συμμετοχή όλων μας, με χρονικό σημείο αφετηρίας το Σήμερα! Θεωρούμε πως δεν μας αξίζει ένα ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές πέριξ του 10% – όπως γίνεται μέχρι τώρα – να καθορίζει το παρόν και το μέλλον του θεσμού του Επιμελητηρίου.

Ξεκινώντας λοιπόν από Σήμερα και με ημερομηνία – ορόσημο την εκλογική διαδικασία της 18ης Νοεμβρίου 2024, προσπαθούμε όλοι μας μαζί για να προχωρήσουμε, ουσιαστικά μπροστά, με ανοιχτούς ορίζοντες και διαδικασίες.

Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε πως οι προσεχείς εκλογές θα πραγματοποιηθούν Χωρίς Φυσική Παρουσία, μέσω Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, άρα με τρόπο εύκολο και ευέλικτο, ο οποίος διευκολύνει τη συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από το πού θα βρίσκεται την ημέρα εκείνη ο καθένας μας.

Σας καλούμε όλοι μας και εγώ προσωπικά, να ξεκινήσετε να επικοινωνείτε μαζί μας και να μας στέλνετε ήδη από σήμερα, τις απόψεις, τις σκέψεις, τις προτάσεις, αλλά και τα αδύναμα σημεία και τις αστοχίες που τυχόν έχετε επισημάνει, σε σχέση με τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας του θεσμού.

Η επικοινωνία και η συνεργασία μας θα είναι ακόμη πιο άμεση και ενεργή, για ευνόητους λόγους, από τις 10 του Σεπτέμβρη. Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια, σας περιμένουμε να είσαστε ενεργά κοντά μας.
Να δώσετε το παρών στις εκλογικές διαδικασίες.

Για να πάμε όλοι μαζί το Επιμελητήριο μας Μπροστά.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή δουλειά για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κωνσταντίνος Μπουγιούρης
Chef – Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «Ηλιοβασίλεμα» & υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γαλησσάς – Σύρος
info@chefbougiouris.gr

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ
– Γεννήθηκε στην Πάρο το 1970, με καταγωγή από την Πάρο και την Σύρο.
– Από το 1973 ζει στη Σύρο όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 1992 ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ηλιοβασίλεμα» στον Γαλησσά.
– Την περίοδο 2002 -2010 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Σύρου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ».
– Έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,
– Αντιπρόεδρος της Ομάδας Βόλεϊ του ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ από το 1999-2007
– Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων από το 2000-2007
– Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων
– Έχει διδάξει ως Καθηγητής Ι.Ε.Κ. Σύρου έως το 2022 με αντικείμενο την εκπαίδευση Αρχιμαγείρων-Chef.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*