«Στον αέρα» οι πυροσβέστες του Διεθνούς Αερολιμένα Μυκόνου

pyrosbestes aerodromio mykonoy 1
admin
24/05/2017 14:17
 
 
 

Τη νεοσύστατη Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διεθνούς Αερολιμένα Μυκόνου επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νότιου Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων τους, αλλά και να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Τόσο από συνομιλίες με τους πυροσβέστες, τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Fraport” (που είναι και διευθυντής του αεροδρομίου), όσο και από επιτόπια επίσκεψη στον χώρο, τα προβλήματα και οι ελλείψεις εξακολουθούν να υφίστανται. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Αιγαίου, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη προς χρήση οι λυόμενες κατασκευές τύπου container που βρίσκονται εντός του αερολιμένα. Την ίδια στιγμή, παρόλο που η “Fraport” έχει αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου εδώ κι έναν μήνα, δεν έχει μεριμνήσει ούτε για τα στοιχειώδη (διαμόρφωση χώρων υγιεινής και στρατωνισμού των εργαζομένων, αντικατάσταση πυροσβεστικών οχημάτων, εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κ.λπ.).

pyrosbestes aerodromio mykonoy 2
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της εταιρείας δεσμεύθηκε ότι σταδιακά και σε βάθος τριετίας θα ανακαινιστούν πλήρως όλες οι εγκαταστάσεις του αερολιμένα, γεγονός που θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας – διαβίωσης των πυροσβεστών, ενώ τον επόμενο μήνα θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο και κλιμάκιο τεχνικών της “Fraport”.
Τέλος, ακανθώδες θέμα εξακολουθεί να παραμένει και η διαμονή όσων πυροσβεστών υπηρετούν στο νησί, καθώς το κόστος διαβίωσης είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

pyrosbestes aerodromio mykonoy 3
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νότιου Αιγαίου συναντήθηκαν επίσης με τον δήμαρχο κ. Κουκά και την αντιδήμαρχο κα Γρυπάρη, που δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν καταλύματα και να μειωθεί το κόστος σίτισης των υπηρετούντων συναδέλφων στο νησί.
Η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει με την επισήμανση ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων, τόσο στην Π.Υ. Α/Λ Μυκόνου όσο και στην Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*