Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και προέβη στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του μέχρι τούδε Αρχιδιακόνου του Αντωνίου Τριανταφύλλου, με τη συνευχητική συμμετοχή των διακονούντων στο Ναό, Πρωτοπρ. Γερασίμου και των συνεφημερίων του, του Αρχιμ. Προδρόμου και Κληρικών από τη Σύρο και την Κύθνο, και την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Χάρη Κονιδάρη, του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, της Πρόεδρο της Αδεφοτητος Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη και πολλών πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κατά την προσλαλιά του προς τον νέο νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο αναφέρθη στην οκταετή παρ’ αυτώ, με διάκριση, ταπείνωση και αφοσίωση, διακονία του, και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, ως Πρεσβύτερος ,την προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη.
Προ δε του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, σε αναγνώριση και επιβράβευση της προς αυτόν διακονίας του, και μάλιστα υπό τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί ο πολυνησιακός χαρακτήρας της Ιεράς Μητροπόλεως, απένειμε στον Πρεσβύτερο πλέον Αντώνιο Τριανταφύλλου το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.
(Συντάκτης: Αλέξ. Μαρκουΐζος, Γραμματέας Ι.Μ. Σύρου)
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις