Συνάντηση δημάρχου και αντιδημάρχων Σύρου-Ερμούπολης με εκπροσώπους της ONEX S.A.

maragkos onex 1
admin
27/01/2018 09:14
 
 
 

Με εκπροσώπους της ελληνοαμερικάνικης εταιρείας ONEX S.A. (η οποία έχει καταθέσει επίσημα πρόταση εξαγοράς του Νεωρίου ώστε να αποκτήσει το πακέτο μετοχών του ναυπηγείου και να προχωρήσει άμεσα στην επανέναρξη της λειτουργίας του) είχε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συνάντησης που είχε προ ημερών ο κ. Μαραγκός με τον πρόεδρο της εταιρείας Πάνο Ξενοκώστα στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης και πλέον παρουσίασης, οι εκπρόσωποι της ONEX S.A. ενημέρωσαν αναλυτικά τα υψηλόβαθμα στελέχη της δημοτικής αρχής για ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης της εταιρείας, ειδικότερα στους τομείς των υποδομών, των βιομηχανικών κατασκευών, της έρευνας και ανάπτυξης και της παροχής προηγμένων λύσεων για «έξυπνες πόλεις» (smart cities), προκειμένου – παράλληλα με την επαναλειτουργία του ναυπηγείου – να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασιών και δημιουργίας συνεργειών προς όφελος του νησιού.

maragkos onex 2
Τόσο η εταιρεία, που έχει να επιδείξει επιχειρηματική παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου, όσο και ο Δήμος, εξέφρασαν την βούληση τους για την από κοινού συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, με προεξάρχοντα αυτόν της λειτουργίας του ναυπηγείου, με βάση και το επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο ήδη έχει παρουσιάσει αναλυτικά ο κ. Ξενοκώστας στον δήμαρχο.
Αντίστοιχα, ο κ. Μαραγκός και οι αντιδήμαρχοι, παρουσίασαν στα στελέχη της εταιρείας σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία είτε χρηματοδοτούνται ήδη από ευρωπαϊκούς πόρους και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε πρόκειται να διεκδικηθεί η χρηματοδότησή τους στο προσεχές μέλλον, στο πλαίσιο του υπάρχοντος σχεδιασμού του Δήμου.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*