Έλληνας, Ρωσικής καταγωγής ο άνθρωπος που έπεσε από το Blue Star Naxos – Νεότερα στοιχεία

diasosi ploia nyxta 10
admin
01/02/2018 17:51
 
 
 

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι σχετικά με τα στοιχεία του ανθρώπου που έδωσε τέλος στη ζωή του κάνοντας “βουτιά θανάτου” από το κατάστρωμα του Blue Star Naxos το βράδυ της Τρίτης.

Ο αυτόχειρας έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές που έχουν στη διάθεση τους όλα τα στοιχεία του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για 77χρονο άνδρα με Ελληνική Υπηκοότητα αλλά Ρωσικής καταγωγής ο οποίος διέμενε στην περιοχή του Αιγάλεω Αττικής και δεν είχε καμία σχέση με τις Κυκλάδες.

Ο 77χρονος που έχει φάκελο στην αστυνομία, ήταν σεσημασμένος και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για θέματα αγορανομικού και τελωνιακού κώδικα και μάλιστα είχε συλληφθεί και αρκετές φορές.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν τον έχει αναζητήσει και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να έρθουν σε επαφή με τους οικείους του.

Να σημειωθεί ότι η σορός του αναγνωρίστηκε με τη δακτυλοσκοπική μέθοδο.

Η υπόθεση…

Ήταν εννέα παρά δέκα το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου όταν άντρας ηλικίας περίπου 60 ετών, πήδηξε στη θάλασσα από το Blue Star Naxos, θέλοντας να δώσει τέρμα στη ζωή του κι ενώ το πλοίο έπλεε 4 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από τη Σύρο.

Το Blue Star Naxos πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσσα-Κουφονήσι-Αμοργό-Κατάπολα.

Στην είδηση της πτώσης του άνδρα στη θάλασσα, στο πλοίο σήμανε συναγερμός όπως και στο Λιμενικό και αμέσως στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στο σημείο επιχείρησαν εκτός από το Blue Star Naxos το οποίο ακινητοποιήθηκε, το Blue Star Delos, ένα φορτηγό πλοίο, ένα τάνκερ, 2 πλωτά του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο καθώς και ένα ελικόπτερο Sikorsky. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μετά από περίπου 2 ώρες, από το πλήρωμα του σκάφους “Γιούρα” (ΤΣ 269) της “WWF ΕΛΛΑΣ” που είχε κληθεί από το Λιμεναρχείο Σύρου να συνδράμει την επιχείρηση ανεύρεσης του άτυχου άνδρα.

Το πλήρωμα του “Γιούρα” ανέσυρε τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως ειδοποίησαν το Λιμενικό. Το σκάφος ΛΣ 609 του Λιμενικού που βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή που γινόντουσαν οι έρευνες (4 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από τη Σύρο), πήρε τη σωρό του 60χρονου και τη μετέφερε στη Σύρο.

(φώτο: από την επιχείρηση ανεύρεσης του 77χρονου)

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*