Συγκρότηση κλιμακίων ελέγχου από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων

vytioforo petrelaioy thermansis
admin
02/02/2018 11:43
 
 
 

Στη συγκρότηση Κλιμακίων Ελέγχου για την διεξαγωγή του Περιοδικού Ελέγχου μέτρων και σταθμών και λοιπών Μετρολογικών ελέγχων έτους 2018 προχώρησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων.

Σκοπός του Περιοδικού Ελέγχου (Π.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων για το έτος 2018 είναι ο έλεγχος των πάσης φύσεως μετρικών και σταθμικών οργάνων που
χρησιμοποιούνται για εμπορικές συναλλαγές και ο έλεγχος των βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς και διανομής πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να προστατευθεί ο καταναλωτής και να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά.
Ο έλεγχος έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στη διαπίστωση του ότι τα όργανα: α) διατηρούν την ακρίβειά τους, αφότου τέθηκαν σε χρήση και β) έχουν υποστεί αρχικό έλεγχο και επισήµανση (όπως προβλέπεται στο άρθρο 8 του Π.∆. 524/78 (ΦΕΚ 112 Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).
Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από τα αρμόδια συνεργεία ελέγχου αποτελούμενα από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους, που θα επιλέγονται από τα κλιμάκια ελέγχου που θα συσταθούν, από τα Τμήματα Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων (όπου αυτά υφίστανται) και από το Τμήμα Εμπορίου, σε συνεργασία µε την ∆/νση Ανάπτυξης Κυκλάδων.
Σε Π.Ε. υπόκεινται τα παρακάτω σταθμικά και μετρικά όργανα, µε την προϋπόθεση ότι γίνεται χρήση αυτών µόνο για εμπορικές συναλλαγές και όχι για επιστημονικούς, εργαστηριακούς, ιδιωτικούς οικιακούς κλπ σκοπούς:
*Μέτρα μήκους (ξύλινα μέτρα που χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους, πλανόδιους κλπ για την πώληση υφασμάτων)
*Σταθμά
*Ζυγοί παντός τύπου
*Πλάστιγγες δεκαδικές, εκατονταδικές και επίπεδες
*Παλάντζες
*Υγροµετρικές συσκευές αυτόματες και ημιαυτόματες (μετρητές γάλακτος – ελαίου)
*Μετρητές αντλιών παροχής υγρών καυσίμων για τροχοφόρα οχήματα
*Μετρητές αντλιών παροχής υγραερίου για τροχοφόρα οχήματα
*Μετρητές βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς και διανομής υγρών καυσίμων
*Μηχανές μετρήσεως επιφανείας επανωδερµάτων (επιπεδόµετρα)
*Συσκευές άμεσου ογκομετρήσεως δημητριακών
*Δοχεία λιανικής πώλησης υγρών
*Γεφυροπλάστιγγες

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*