Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Ζητά χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την επισκευή και συντήρηση του δημαρχιακού μεγάρου

dimarxeio syros
admin
07/03/2018 13:49
 
 
 

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αναλυτική προεκτίμηση αμοιβής για τη μελέτη πλήρους επισκευής και συντήρησης του εμβληματικού Δημαρχείου της Ερμούπολης, προκειμένου το υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα πλήρους χρηματοδότησής της.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Μαραγκός στον υπουργό κ. Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών κ.κ. Συρίγου, Συρμαλένιου και Μανιού, του συμβούλου του υπουργού κ. Ρουσιά και του Γ.Γ. του δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Τσιάντη.

synantisi skoyrletis maragkos
Το κόστος της προαναφερθείσας μελέτης, η οποία θα περιλαμβάνει (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, μονώσεις, κουφώματα, στοιχεία του φέροντος οργανισμού, εσωτερικές παρεμβάσεις, διάκοσμο και ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ποσό απαγορευτικό για να διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.
Σε περίπτωση που τελικά το υπουργείο προχωρήσει στην χρηματοδότηση της μελέτης, θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του πρότερου αρχιτεκτονικού κάλλους του ιστορικού δημαρχείου της Ερμούπολης (έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ), το οποίο αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό μνημείο εθνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας, αλλά και ένα κτίριο – σύμβολο για τη Σύρο.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*