Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με Αμερικανούς στρατιωτικούς του “Carson City”

 
 
 

Εθιμοτυπική συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο είχε σήμερα ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός με τον Ακολούθο Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Robert Palm, τον κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου “Carson City” Captain Nicholas Adema και δύο Αξιωματικούς του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με αφορμή την άφιξη στη Σύρο του αμερικανικού πλοίου, ο κ. Μαραγκός καλωσόρισε το πλήρωμα και αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ξεχωριστής ταυτότητας του νησιού, δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο και τη μακραίωνη παράδοση και ιστορία της, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα της Ερμούπολης.
Ακολούθως, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας και ο κυβερνήτης του “Carson City” δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την, μέχρι στιγμής, εικόνα που έχουν αποκομίσει από τη Σύρο και κυρίως από το σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι της, ενώ μετέφεραν και την ανυπομονησία του πληρώματος να γνωρίσουν και το υπόλοιπο νησί.
Η συνάντηση, στην οποία παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης και ο Λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκύζης, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι στιγμής γόνιμη συνεργασία του δήμου Σύρου – Ερμούπολης με την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ ακολούθησε ξενάγηση εντός του χώρου του Δημαρχείου.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*