Άνδρος: Το τουριστικό καταφύγιο Μπατσίου & κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου

 
 
 

Δυο πολύ σημαντικά έργα για την Άνδρο εντάχθηκαν και θα υλοποιηθούν μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για την αναβάθμιση των υποδομών του τουριστικού καταφυγίου του Μπατσίου και το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου.

Αναβάθμιση των υποδομών του τουριστικού καταφυγίου του Μπατσίου
Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί της Άνδρου, που αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του τουριστικού καταφυγίου του Μπατσίου και το οποίο δρομολογείται το επόμενο διάστημα. Έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες και τις συντονισμένες ενέργειες του δήμου Άνδρου, το έργο εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου, από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί.

Η υλοποίηση του έργου για την προστασία και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου του Μπατσίου αποτελούσε στόχο και επιδίωξη της δημοτικής αρχής αλλά και αίτημα των κατοίκων του νησιού. Μάλιστα, στο πρόγραμμα των εργασιών συμπεριλαμβάνεται και η ακτομηχανική μελέτη-πρόταση για την αποκατάσταση της παραλίας του Μπατσίου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνει προσθήκη πλωτής εξέδρας, η τοποθέτηση της οποίας θα συνδράμει στην ενίσχυση του τουρισμού, όπως και η προστασία και η ανάδειξη του λιμανιού σε χώρο κρουαζιέρας, υδατοδρομίου και μαρίνας (60 θέσεων). Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες λιθορριπής, ο βραχισμός για τη θωράκιση του λιμανιού, η ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας και η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS (International Ship and Port Facility Security.
Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Μπατσίου είναι το μοναδικό που ανήκει στον δήμο Άνδρου και όχι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Όσον αφορά τον οικισμό, η παρούσα δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των υποδομών του καταφυγίου του Μπατσίου, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί την “εικόνα” της Άνδρου σε τουριστικό επίπεδο.

Σε τροχιά υλοποίησης το κλειστό γυμναστήριο του Γαυρίου

Το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την δημοτική αρχή της Άνδρου και πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Η μελέτη του έργου, έλαβε θετική αξιολόγηση και πλέον το κλειστό του Γαυρίου εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο του 2016 είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του νησιού σε χώρο ιδιόκτητο, στο Γαύριο. 
Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για το Κυκλαδίτικο νησί, που έχει ανάγκη από αθλητικές υποδομές δεδομένου ότι οι δημότες και κυρίως η νεολαία και τα παιδιά, ασχολούνται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του προγράμματος “Φιλόδημος 2”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*