Αλέξης Τσίπρας: «Το ναυπηγείο του Νεωρίου θα επαναλειτουργήσει»

 
 
 

Στο επόμενο τρίμηνο προσδιόρισε χρονικά την επαναλειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο δημαρχιακό μέγαρο της Σύρου.

Όπως υποστήριξε, η επανέναρξη των εργασιών αποτελεί απτή απόδειξη ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και πρόσθεσε ότι λύθηκε ένας «γόρδιος δεσμός» που αποτελούσε τροχοπέδη για την αναπτυξιακή δυναμική της Σύρου. «Σε 3 έως 4 μήνες από σήμερα το αργότερο, το θέμα θα έχει κλείσει. Και ο νέος επενδυτής θα εγκατασταθεί στα ναυπηγεία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί και πάλι τη Σύρο, για να κάνει τα εγκαίνια. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν παρουσία του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου εργαζομένων του Νεωρίου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης, στον τουρισμό, χαρακτηρίζοντας τις Κυκλάδες «ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού», ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει παράλληλη ενίσχυση και των υπολοίπων αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων των νησιών. Τέλος, σημείωσε ότι μόνο με την αγαστή συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων ζητημάτων απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.

tsipras syros diasyndesi 1

tsipras syros diasyndesi 2

tsipras syros diasyndesi 20

tsipras syros diasyndesi 3

tsipras syros diasyndesi 4

tsipras syros diasyndesi 6

tsipras syros diasyndesi 7

tsipras syros diasyndesi 8

tsipras syros diasyndesi 9

tsipras syros diasyndesi 10

tsipras syros diasyndesi 11

tsipras syros diasyndesi 5

tsipras syros diasyndesi 12

tsipras syros diasyndesi 13

tsipras syros diasyndesi 14

tsipras syros diasyndesi 15

tsipras syros diasyndesi 16

tsipras syros diasyndesi 17

tsipras syros diasyndesi 19

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*