Και δεύτερος ποδηλατόδρομος στη Σύρο – Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 300.000 ευρώ

 
 
 

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 300.000 ευρώ, για την κατασκευή ποδηλατόδρομου από το κτίριο της Πυροσβεστικής μέχρι το πάρκινγκ της Ακτής Μ. Δουράτσου στην Ερμούπολη, ανακοίνωση ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Το έργο, που αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, μήκους 393 μ., ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέχεια του ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού της Ερμούπολης, επεκτείνοντάς τον στα 1.008 μ. μήκος.
Η υλοποίηση του αναμένεται να αναβαθμίσει ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά ένα μεγάλο μέρος αστικού ιστού με ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην καλύτερη κυκλοφοριακή οργάνωση της οδού Μπαρμπέτα, στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας με την κατασκευή πεζοδρομίων, στην αύξηση του φωτισμού της περιοχής, στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, καθώς και στην ανάδειξη αξιόλογων κτιρίων.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017 – 2020, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

podilatodromos syros 2

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*