Επικοινωνία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου, Πάρου και Σύρου

 
 
 

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

 προχώρησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από ερωτήματα μελών του (κυρίως από τη Σύρο) σχετικά με τις εξελίξεις για τα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου,Πάρου και Σύρου.

Έτσι, από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσου και του υπουργού προέκυψε η ακόλουθη πληροφόρηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με τα τέσσερα αεροδρόμια της άγονης γραμμής των Κυκλάδων:

1ον Έχει ήδη συμπεριληφθεί στον αρχικό προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ η ένταξη όλων των απαραίτητων έργων που αφορούν σε επεκτάσεις και βελτιώσεις των αεροδρομίων των νησιών της Μήλου, Νάξου και Σύρου.

2ον Η παραπάνω πληροφορία ισχύει και για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπου συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωσή του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί μεγαλύτερα αεροπλάνα και να είναι σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2015.

3ον Ειδικότερα για τη Σύρο, το έργο της βελτίωσης του αεροδρομίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την άμεση δημοπράτηση του έργου δεδομένου ότι η μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι έτοιμη. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην επέκταση της ασφαλτόστρωσης του αεροδιαδρόμου και παράλληλα στην ταπείνωση του λόφου στη νότια πλευρά εκτός του αεροδρομίου. Το Επιμελητήριο ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να επισπεύσει τις διαδικασίες και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη δημοπράτηση του έργου έτσι ώστε να μη χαθεί η επόμενη τουριστική περίοδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Επιμελητήριο εκφράζει την ικανοποίησή του για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και την άμεση ανταπόκριση, κυρίως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην αποστολή των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.