Αρχές Ιουνίου το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο σε Σύρο και Νάξο

admin
11/05/2018 13:46
 
 
 

Από τη Νάξο αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Ιουνίου το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου, ενώ θα συνεχιστεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στη Σύρο.

Στη Νάξο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μια θεματική συνεδρία, η οποία θα αφορά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ στη Σύρο θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες συνεδρίες, οι οποίες – μεταξύ άλλων – θα αφορούν σε θεματικές όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η υγεία, η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προσβασιμότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο και η συνδεσιμότητα των νησιών, οι ψηφιακές υπηρεσίες και η δημόσια διοίκηση.
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο θα παραστούν ο πρωθυπουργός, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών.

 

maragkos bernardakis

 

Συνάντηση Μαραγκού – Βερναρδάκη
Συνάντηση για την ατζέντα των θεμάτων και τον προγραμματισμό του συνεδρίου είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.
Ο κ. Μαραγκός έθεσε, επίσης, στον υπουργό και μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία αφορούν σε αναπτυξιακά έργα και πρωτοβουλίες στη Σύρο, αλλά και στις Κυκλάδες γενικότερα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επικείμενης μεταβίβασης του ναυπηγείου του Νεωρίου στον νέο ιδιοκτήτη, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*