Οι υποδομές της Πάρου στο επίκεντρο της τοποθέτησης Μπιζά στο 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

 
 
 

mpizas perifereiako synedrio syros

Ακτοπλοϊκή σύνδεση και αναβάθμιση υποδομών της Πάρου ήταν τα θέματα που έθιξε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στην πρώτη συνεδρία του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις Κυκλάδες με θέμα «Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπιζάς αναφέρθηκε στη σύνδεση των νησιών με τα διεθνή αεροδρόμια, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, καθώς και στην σύνδεση με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού εκεί εδράζονται οι βασικές υπηρεσίες υγείας, τα δικαστήρια, οι κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.
Επίσης, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ωρίμανση του φακέλου για δημοπράτηση των αναγκαίων μελετών σχετικά με το έργο κατασκευής του εμπορικού λιμένα της Πάρου, όπως και την άμεση εφαρμογή της απόφασης 24/2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου, σύμφωνα με την οποία οι φορτοεκφορτώσεις των χύδην αδρανών υλικών πρέπει να γίνεται μέσα σε σάκους.
«Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραπάνω δραστηριότητα είναι πάρα πολύ σοβαρές και επιβάλλεται η άμεση αλλαγή της σχετικής διαδικασίας μέχρι να κατασκευαστεί το νέο εμπορικό λιμάνι στην θέση Καμινάκι Πάρου» δήλωσε ο έπαρχος.
Τέλος, αναφέρθηκε στη δημόσια υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης για την κατασκευή κτιρίων στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, την ημέρα των εγκαινίων στις 29 Ιουλίου 2016, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ζητήθηκε και η επιτάχυνση των διαδικασιών που προβλέπονται στο ΣΠΕΜ 2014 – 2025. Σύμφωνα με αυτό, θα πρέπει να είχαν υλοποιηθεί οι μελέτες και να βρισκόταν σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*