Μείωση 90% και πάνω στις αντικειμενικές αξίες μη εκμεταλλεύσιμων εκτάσεων γης εισηγήθηκε ο δήμος Μυκόνου

 
 
 

dimos mykonou

Τη λήψη απόφασης για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών μη εκμεταλλεύσιμων εκτάσεων γης, οι οποίες μέχρι πρότινος φορολογούνταν όπως ακριβώς και τα ακίνητα που διέθεταν άδεια δόμησης, εισηγήθηκε η δημοτική αρχή Μυκόνου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία έναντι εκατοντάδων φορολογούμενων ιδιοκτητών ακινήτων χωρίς κτίσματα (οι οποίοι πλήρωναν δυσβάσταχτους φόρους για χωράφια που δεν έχουν καμία αξία, ακόμα και αν βρίσκονται πλησίον της θάλασσας) αποφασίστηκε η διεκδίκηση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών (90% και άνω) σε μη οικοδομήσιμα ή περιορισμένης δόμησης ακίνητα, με την ευθύνη για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης εναπόκεινται στα συναρμόδια Υπουργεία.
Στη σχετική απόφαση αποσαφηνίζονται πλήρως οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών σε ποσοστά 90% και άνω, σύμφωνα με την εισήγηση του δήμου Μυκόνου.

«Αναδεικνύουμε μια αδικία ετών»
«Σήμερα αναδεικνύουμε μια αδικία ετών εις βάρος ιδιοκτητών ακινήτων που πρακτικά έχουν μηδενική αξία, αφού δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν! Δεν απαιτούνται ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε ειδικές ικανότητες, μόνο στοιχειώδης λογική, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αδικίας» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, επισημαίνοντας ότι για ακόμη μια φορά, ότι η δημοτική αρχή καλείται να πράξει «αυτό που θα έπρεπε να έχει πράξει εξαρχής η Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση αφορά σε ένα ζήτημα που απασχολεί και πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων».
Ο κ. Κουκάς διευκρίνισε ότι η ευθύνη για την υλοποίηση της «σημαντικής απόφασης» που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου περνά πλέον στην κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα του για την άμεση ψήφιση και εφαρμογή του μέτρου.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*