Ν. Συρμαλένιος: «Ιστορική η απόφαση για κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο» (video)

 
 
 

makronisos foto kathimerini

Την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στη Μακρόνησο (η οποία, με απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη ως ιστορικός τόπος και τα κτήρια των βασανιστηρίων ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία) φέρνει ρύθμιση που περιλαμβάνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος περί «κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις».

Εκφράζοντας και τους άλλους δύο Κυκλαδίτες βουλευτές (Α. Συρίγο και Ν. Μανιό), ο κ. Συρμαλένιος, κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε ιστορική τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι πρέπει «να υλοποιηθεί τάχιστα, ανεξάρτητα από τη διοικητική υπαγωγή του νησιού σε οποιονδήποτε δήμο».
«Δεν έχει σημασία σε ποιο δήμο ανήκει. Σημασία έχει ότι τα Υπουργεία μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση, την οποία παίρνει σήμερα το κεντρικό κράτος, για να αποκαταστήσει, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα και στους βασανισμένους των χρόνων της Μακρονήσου, την ιστορική μνήμη. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτή η τροπολογία, πραγματικά, αποτελεί μια ιστορική τομή που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι η η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και κτισμάτων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας διαπιστώθηκε έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν μέλη του Σώματος Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου. Τα αυθαίρετα κτίσματα θα κατεδαφιστούν με απευθείας υπουργική απόφαση.

 

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου
https://www.youtube.com/watch?v=SXq1-Eo67p4&feature=youtu.be

 

(φωτό: kathimerini.gr)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*