Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Α’ και Β’ κύκλου αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων από παραγωγούς των Κυκλάδων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ως “Aegean Cuisine Recommended Products”, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τον Γ’ κύκλο και καλεί εκ νέου τους επιχειρηματίες των νησιών του νομού που παράγουν και τυποποιούν τοπικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν τη σχετική αίτηση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου με 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς να αποτελούν το πρώτο βήμα δημιουργίας μητρώου κυκλαδίτικων προϊόντων, ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία των νησιών μας. Μετά και την ολοκλήρωση του Β’ κύκλου 76 νέα προϊόντα εντάσσονται στο μητρώο και έτσι αριθμός των προϊόντων που προτείνονται από το δίκτυο AegeanCuisine ανέρχεται πλέον στα 291 από 62 παραγωγούς.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων και την αποστολή δείγματος προϊόντων έχει οριστεί η Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν προσεκτικά τις Προϋποθέσεις Ένταξης.
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/Aegean_Cuisine ή στο τηλέφωνο 22810-82346 (εσωτ. 129) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση spapakosta@cycladescc.gr (Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα Στεφανία Παπακώστα).