Προβλήματα με τους δασικούς χάρτες στη Μύκονο

 
 
 

Αλαλούμ έχει προκαλέσει η ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών στην Μύκονο με αρκετούς νησιώτες να βλέπουν τις περιουσίες τους να εμφανίζονται ως δάση και να επιρρίπτουν τις ευθύνες στον Δήμαρχο Κώστα Κουκά.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι και το υπουργείο Περιβάλλοντος απαντώντας στις διαμαρτυρίες των Μυκονιατών αποκάλεσε ότι ο κ. Κουκάς ουδέποτε απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί ήδη από το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Ανω Μεράς Μυκόνου όπου δεκάδες ιδιωτικά ακίνητα εμφανίζονται στους νέους δασικούς χάρτες ως χορτολιβαδικές ή δασικές εκτάσεις.

Πάντως, οι δασικοί χάρτες δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα μόνο στην Μύκονο αλλά σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την διόρθωση των σφαλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ στην Αθήνα με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, των βουλευτών και των δήμαρχων Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φάμελλος απαντώντας στις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης υποστήριξε ότι ορισμένοι Δήμοι «δεν δικαιούνται να ομιλούν» εξηγώντας πως ουδέποτε έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα για την κατάρτιση των χαρτών αν και τους είχε αποσταλεί σχετικό αίτημα πριν από σχεδόν 2 χρόνια. Μεταξύ των Δήμων που κατηγόρησε ο κ. Φάμελλος ήταν και η Μύκονος με τον κ. Κουκά να αποφεύγει οποιαδήποτε αντίδραση.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*