Στη Σαντορίνη ο Γ. Λεονταρίτης – Επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς

admin
26/06/2015 13:23
 
 
 

Τη Σαντορίνη επισκέφτηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο, όσο και με την έπαρχο Θήρας κα Λειβαδάρου, με τους οποίους συζήτησε τρέχοντα ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της οδοποιίας του νησιού που υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα, ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επίβλεψη του έργου της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου.  

 

«Σαντορίνη-Προορισμός όλο τον χρόνο»

Στη συνέχεια, συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με τίτλο: «Σαντορίνη, Προορισμός όλο τον χρόνο» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας, με τη συμμετοχή (από πλευράς Περιφέρειας) της επάρχου Θήρας και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπρίγγου.

Ομιλητές ήταν – μεταξύ άλλων – ο Νίκος Ξυδάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού), ο Γεράσιμος Ζαχαράτος (Γ.Γ. Υπουργείου Τουρισμού), ο Γιάννης Ρούσσος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων), η Ελισσάβετ Χατζηνικολάου (Πρόεδρος ΕΟΤ), η Αγνή Χριστίδου (Γενική Διευθύντρια Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου), ο Πάρις Τσάρτας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), ο Ευτύχης Βασιλάκης (Αντιπρόεδρος Aegean Airlines), ο Διονύσης Θεοδωράτος (Εμπορικός Διευθυντής της Blue Star Ferries) και ο Αντώνης Καλούδης (Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων). Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει νέους δρόμους για το «τουριστικό γίγνεσθαι» της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, η περίπτωση της Σαντορίνης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, διότι πλέον οι υποδομές των νησιών και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας καθιστούν εφικτή την υποδοχή επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δεν παρέλειψε επίσης, να προσθέσει ότι η περιφερειακή αρχή θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει το εγχείρημα αυτό με όλες τις δυνάμεις της, δηλώνοντας ωστόσο την ανησυχία του για τη λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τους συντελεστές του Φ.Π.Α. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βοηθήσει την αύξηση του τουρισμού, της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας του τόπου μας κι όχι να προβαίνει σε ενέργειες που θα καταστήσουν το τουριστικό προϊόν μη ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χώρες. Ακόμα και την τελευταία στιγμή πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για τη διαφύλαξη της αρχής της νησιωτικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

 

Συναντήσεις με δήμαρχο Μυκόνου και αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού

Σήμερα ο κ. Λεονταρίτης αναχώρησε για τη Μύκονο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο κ. Κουκά και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπρίγγο, ενόψει της πρόθεσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει – μέσω των υπηρεσιών της – τον Δήμο Μυκόνου για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων για το νησί: την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού και του κλειστού γυμναστηρίου.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*