Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Τήνου

Άκης Αξαόπουλος
30/03/2020 17:06
 
 
 

 

Αγαπητοί,
όπως γνωρίζουμε, κατόπιν των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19 για λόγους δημόσιας υγείας, τα συλλογικά όργανα των Δήμων, προκειμένου να αποφασίζουν για τα επείγοντα ζητήματα που τυχόν προκύπτουν, μπορούν να μην συνεδριάζουν δημόσια, αλλά είτε κεκλεισμένων των θυρών, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε δια περιφοράς.

Με έκπληξη τόσο εγώ όσο και λοιποί κάτοικοι της Κοινότητας Καλλονής διαπιστώσαμε ότι ένα από τα θέματα της πρώτης μη δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μάλιστα θα είναι δια περιφοράς είναι:
«Λήψη απόφασης για γεωγραφικό προσδιορισμό και οριοθέτηση της Δημοτικής Έκτασης στη θέση «Πολέμου Κάμπος – Βαθειά Λίμνος» των Κοινοτήτων Καλλονής και Υστερνίων Δήμου Τήνου».

Εύλογη απορία όλων μας είναι ποιος είναι ο κατεπείγων χαρακτήρας του συγκεκριμένου θέματος για το οποίο είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης εν μέσω πανδημίας του COVID 19 και ποιος κίνδυνος εγκυμονείται για τη λειτουργία του Δήμου σε περίπτωση αναβολής λήψεως αυτής, δεδομένου ότι:
Α) το συγκεκριμένο θέμα εκκρεμεί προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2019 οπότε και ολοκληρώθηκε η σχετική εισήγηση του υπαλλήλου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Β) έχει καταγγελθεί εγγράφως ενώπιόν σας από 31 δημότες ότι ο συγκεκριμένος γεωγραφικός προσδιορισμός –οριοθέτηση της δημοτικής έκτασης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση-κατάργηση δημοσίων-κοινοτικών εκτάσεων και τον αποχαρακτηρισμό αρχέγονων μονοπατιών με ανοχή των τοπικών παραγόντων της Τήνου.
Γ) έχουν ήδη επιληφθεί τα ελληνικά δικαστήρια και εκκρεμεί σχετική δικαστική απόφαση για θέματα που αφορούν στο εν λόγω ζήτημα.

Η τυχόν λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο με δια περιφοράς συνεδρίαση επί του εν λόγω σοβαρότατου ζητήματος εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας ευλόγως δημιουργεί ζητήματα σκοπιμότητας, νομιμότητας και δεοντολογίας από πλευράς σας.

Με εκτίμηση
Ιωσηφίνα Στεργιώτη

(Visited 159 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*