Στη Σύρο ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς

admin
01/10/2015 08:06
 
 
 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς με την ηγεσία και στελέχη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Συνοδευόμενος από παράγοντες της Αμερικάνικης Πρεσβείας και υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο κ. Πιρς βρέθηκε στο δημαρχείο της πόλης, όπου και έχει επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς και στενούς τους συνεργάτες.
Η επίσκεψη αυτή έχει επίσημο χαρακτήρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντηση υπήρχαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η δημιουργία επενδύσεων στη Σύρο από Αμερικανούς επιχειρηματίες, ενώ ενδεχομένως να συζητήθηκαν και τα θέματα της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου, καθώς και της χρήσης της μαρίνας, δύο θέματα που σχετίζονται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου στην οποία στοχεύει η Δημοτική Αρχή.

Εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, ο κ. Πιρς έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ του νησιού σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση με τους κ.κ. Μαραγκό, Λεονταρίτη και τα υπόλοιπα στελέχη που ήταν παρόντα.
Ο Αμερικανός Πρέσβης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Για την δουλειά μας σαν Πρεσβεία των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός της Αθήνας. Βρίσκομαι δύο χρόνια εδώ και ήθελα πολύ να έρθω στις Κυκλάδες, είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω.
Μιλήσαμε για το παρόν και το μέλλον των νησιών, για την οικονομία τους σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο και όλα τα θέματα που απασχολούν τις αρχές του τόπου. Τους ευχαρίστησα για την συνεργασία που έχουμε σε επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχει και η Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπως το International Film Festival και το Animasyros.
Επίσης, τους ευχαρίστησα για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρέχουν στους Αμερικανούς πολίτες που έρχονται εδώ για διακοπές. Δεκάδες χιλιάδες έρχονται κάθε καλοκαίρι και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους φίλους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα.
Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή και σταθερή, μακριά από τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης. Μας ενδιαφέρουν επίσης οι επενδύσεις και ξέρω πως υπάρχουν Αμερικανοί επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό ώστε η Ελλάδα να είναι ελκυστική για επενδυτές».
(Πηγή: cyclades24.gr)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*