Έκτακτη σύσκεψη φορέων στην Τήνο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

admin
13/10/2015 13:52
 
 
 

Ο συντονισμός των ενεργειών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μετά την απόφαση για προσφυγή στα ανώτατα Δικαστήρια της χώρας κατά της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης, ήταν το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τήνο.

Σε αυτήν προήδρευσε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ το παρών έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λεονταρίτης και Φιλήμονας Ζαννετίδης αντίστοιχα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου (τα οποία είχαν και τη σχετική πρωτοβουλία), ο έπαρχος Τήνου Γιάννης Γιαγιάς και ο δήμαρχος του νησιού Σίμος Ορφανός,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επαγγελματικών Συλλόγων,  των παραγωγικών τάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι της Τήνου.

 

«Έμπρακτη συμβολή στη διαμόρφωση νησιωτικής συνείδησης»

Την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας των φορέων της Τήνου ανέδειξε ο κ. Χατζημάρκος, καθώς το νησί δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία αυτών όπου έχουν καταργηθεί οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. 

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Στον αγώνα που δίνουμε για να αποκτήσει επιτέλους νόημα και περιεχόμενο ο όρος “νησιωτικότητα”, η Τήνος δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Με την στάση των παραγωγικών της φορέων, συμβάλλει εμπράκτως στο χτίσιμο νησιωτικής συνείδησης, η οποία συνιστά πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός συμπαγούς και ισχυρού νησιωτικού μετώπου, με στόχο την διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*