Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Πώς θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις Κυκλάδες

admin
15/01/2016 17:43
 
 
 

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις. 

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Σάββατο στα νησιά των Κυκλάδων προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7-9 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους 6-7 μποφόρ. 

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (18-01-2016)

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*