Κοινωφελές Πρόγραμμα Εργασίας 2022: 13 θέσεις στον Δήμο Αμοργού, καλύφθηκαν μόνο οι 4!

Newsroom
15/06/2022 00:00
 
 
 

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Δήμος Αμοργού, καθώς μόνο το 1/3 των θέσεων που ζήτησε και αφορούσαν στο Κοινωφελές Πρόγραμμα Εργασίας έτους 2022 – Δημόσια Πρόσκληση 2/2022 καλύφθηκαν από ενδιαφερόμενους ανέργους.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Καραΐσκος, αναφέρονται οι λόγοι που συνέβη αυτό, ανάμεσα στους οποίους είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα απέκλειε όσα άτομα είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες αντίστοιχες δράσεις Κοινωφελούς Εργασίας (παρόλο που η προσφορά εργασίας σε ένα μικρό νησί είναι περιορισμένη), ενώ παράλληλα οι επιτυχόντες από άλλες περιοχές της χώρας δεν δέχτηκαν να εργαστούν στο νησί, κυρίως λόγω του κόστους διαβίωσης.

Έτσι, ο κ. Καραΐσκος ζητά να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αγορά εργασίας οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Αμοργού, με τον αποκλεισμό των άνεργων ατόμων που συμμετείχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες προσκλήσεις «και να προχωρήσει το Υπουργείο σε σχετικές ενέργειες επαναπροκήρυξης των θέσεων που δεν έχουν καλυφθεί πανελλαδικώς από το εν λόγω Πρόγραμμα, ώστε και τις ανάγκες μας να αντιμετωπίσουμε ως Φορείς και ο σκοπός του Προγράμματος και του Υπουργείου να επιτευχθεί».

Σημειώνεται ότι την επιστολή κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Διαβάστε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής

(Visited 179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*