Όλα έτοιμα για το Αμοργιανό Φεστιβάλ 2024: «Από τον Γέρο του Μοριά στο Απέραντο Γαλάζιο» (πρόγραμμα)

 
 
 

Το Αμοργιανό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Ιουνίου 2024, συμπίπτοντας με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και έντεχνη Ελληνική μουσική.

Το φεστιβάλ, μια κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων Αμοργού και Τρίπολης, και της Ένωσης Ξενοδόχων Αμοργού, θα φιλοξενήσει πολιτιστικούς συλλόγους όπως η Χορωδία Ορφέας και ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τέσσερις θεματικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία του νησιού, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αμοργού

Το Αμοργιανό Φεστιβάλ, που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ανοίγει την αυλαία του το Σάββατο στις 22 Ιουνίου 2024 και μεχρι τις 24 Ιουνίου θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και έντεχνη Ελληνική μουσική.

Το φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Δήμου Αμοργου και του Δήμου Τρίπολης, βασισμένο στην ιδέα και την οργανωτική πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Αμοργού.

Προσκεκλημένοι μας είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι: της πολυφωνικής Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης και του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης, που έχουν ετοιμάσει τα προγράμματά τους για 4 συνολικά θεματικές παραστάσεις:

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο Μελωδικές Διαδρομές «Στου Φεγγαριού τους χιονισμένους κάμπους»:

o   Επιλογή τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πολυφωνική διασκευή, βασισμένα σε στίχους που έγραψαν προσωπικότητες της Ελληνικής Ποίησης για τη ίδια τη ζωή, για το θέατρο, τον κινηματογράφο και συμπεριλαμβάνονται σε δισκογραφικές συλλογές που σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου για να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

o   Φιλολογική προσέγγιση του στιχουργικού μέρους των τραγουδιών και του έργου των ποιητών.

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης παρουσιάζει:

o   Παραδοσιακούς Χορούς, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αρκαδία, το θερινό ηλιοστάσιο και τον θερισμό.

o   Δρώμενα και χορούς της εορτής του Αι Γιάννη του Κλήδονα, ή Φανιστή ή Ριζικάρη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 20:30

Πλατεία Αιγιάλης: Παραδοσιακοί Χοροί

Λιμάνι Καταπόλων: Μουσική Συναυλία

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, στις 19:00

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Τριάδα Λαγκάδα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, στις 20:30

Πλατεία Αιγιάλης: Μουσική Συναυλία

Λιμάνι Καταπόλων: Παραδοσιακοί Χοροί

Απευθύνουμε σε όλους σας ανοιχτό κάλεσμα στις δραστηριότητες του Αμοργιανού Φεστιβάλ 2024, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του, ευχόμενοι να καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός στο νησί μας.

Είσοδος Ελεύθερη!

Αιγίδα : Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων , International Action Art

Μέγας Χορηγός : Bluestar Ferries

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς για την προσφορά τους

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς Επικοινωνίας που πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας!

  

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 147 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.