Αμοργός: Αστυνομικοί από την Αμερική στο νησί για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου

Newsroom.
16/06/2024 18:24
 
 
 

“Έχουν έρθει δυο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί από την Αμερική για να συνδράμουν στις έρευνες αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν τους βοηθάει”

Ο φίλος του 59χρονου Αμερικανού αστυνομικού που αγνοείται στην Αμοργό από τις 11 Ιουνίου κατηγορεί την ΕΛΑΣ ότι “δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στις έρευνες”.

Πήγαν μαζί διακοπές στο νησί και ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνιση του στο αστυνομικό τμήμα, όταν είδε ότι ο φίλος του δεν είχε επιστρέψει από την πεζοπορία, που του είχε πει ότι θα πάει.

Σε επικοινωνία του με την εκπομπή Φως στο Τούνελ και την Αγγελική Νικολούλη ανέφερε πως “η αγωνία κορυφώνεται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να δείχνει τι μπορεί να του έχει έχει συμβεί”.

Κατήγγειλε ότι “δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στις έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχουν εξειδικευμένα drones που να χρησιμοποιούνται στις έρευνες, ούτε και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι”.

Έχουν έρθει δυο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί από την Αμερική για να συνδράμουν στις έρευνες αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν τους βοηθάει. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι εκπαιδευμένοι στην εύρεση ανθρώπων μέσω κινητών τηλεφώνων. Όμως από την ΕΛ.ΑΣ. δεν μας λέει κανείς για το στίγμα των δύο κινητών του τηλεφώνων ώστε να επικεντρωθούν εκεί οι έρευνες και να ψάξουν συγκεκριμένη περιοχή. Έχουμε ζητήσει και την συνδρομή της ειδικής ομάδας Anubis αλλά η αστυνομία καθυστερεί ακόμη και να στείλει το αίτημα”, αναφέρει.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έχει συμβεί. Μου είπε ότι θα πάει έναν περίπατο. Πέρασαν αρκετές ώρες, δεν εμφανίσθηκε και πήγα και δήλωσα την εξαφάνιση του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας και γνωρίζει το νησί πολύ καλά καθώς το επισκέπτεται τα τελευταία δέκα χρόνια”, επισημαίνει.

“Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο της Αμοργού, στους εθελοντές αλλά και στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Αμοργού, που κάνουν υπερπροσπάθειες για να βρεθεί ο φίλος μου”, τονίζει.

Ήδη έχει καταθέσει στην Αστυνομία ιδιοκτήτρια ταβέρνας, όπου σταμάτησε και πήρε αναψυκτικό και νερό καθώς και ένα ζευγάρι περιπατητών που τον είδε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ελέγχεται και μια ακόμη μαρτυρία βοσκού ο οποίος υποστηρίζει ότι τον είδε από μακριά.

Στο νησί βρίσκεται η σύντροφος και ο αδελφός του αγνοούμενου και δηλώνουν πως δεν θα φύγουν αν δεν βρεθεί.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 228 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*