Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου της Ανάφης

Newsroom
10/11/2022 12:57
 
 
 

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Διαδρόμου Προσγειώσεως Μικρών Αεροσκαφών στη νήσο Ανάφη» προχώρησαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Δήμος Ανάφης.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε χθες 9 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Σκοπός της συγκεκριμένης Σύμβασης είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τον διάδρομο προσγειώσεως μικρών αεροσκαφών στην Ανάφη σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, κανονικότητας και αποδοτικότητας των κανόνων της διεθνούς αεροπλοΐας. Η οργάνωση και ο σχεδιασμός του έργου ανατέθηκε στη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ολοκληρώνοντας την τελευταία φάση κατασκευής του αεροδιαδρόμου, μήκους 860 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους επόμενους δύο με τρεις μήνες κι αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ εκτιμάται ότι το αεροδρόμιο θα καταστεί λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2023.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, είναι μια μεγάλη μέρα για την πανέμορφη Ανάφη μας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες το νησί αποκτά αεροδρόμιο! Πρόκειται για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νησιού μας, που θα το “απογειώσει”.

Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον φίλο μου Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για την θερμή υποστήριξη του, καθώς και στους Υποστράτηγο κ. Μιχαήλ Κλούβα και Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο Π.Ν. κ. Ιωάννη Δρυμούση για τις διαχρονικές και άοκνες προσπάθειες τους.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ανάφης κ. Ιάκωβο Ρούσσο για την εξαιρετική προσπάθεια και συνεργασία, καθώς και όλους τους κατοίκους που αγκάλιασαν και υποστήριξαν από την αρχή αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Τέλος, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που συμμετείχα και συνέβαλα σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την Ανάφη μας και τούς πατριώτες μου Αναφιώτες».

(Visited 254 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*