Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Άνδρο έγινε κόμικ

Newsroom
19/11/2021 11:49
 
 
 

 

Πριν λίγες μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι η παραλία Ζόρκος στην Άνδρο, μία από τις πιο όμορφες στα βορειοανατολικά του νησιού, θα μετατραπεί σε εργοτάξιο για την εκφόρτωση ανεμογεννητριών.

Αν όντως γίνουν πραγματικότητα τα όσα σχεδιάζονται, αυτός ο επίγειος παράδεισος – όπως τον περιγράφουν όσοι και όσες τον επισκέπτονται – θα καταστραφεί και θα «μεταλλαχθεί» σε έναν τσιμεντένιο τόπο, γεμάτο λαμαρίνες, εξαρτήματα και αδρανή υλικά οδοποιίας.

Ο συνεχής αγώνας ευαισθητοποιημένων πολιτών να αποτρέψουν την αλλοίωση και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της Άνδρου, καθώς και η προσπάθειά τους να πείσουν για την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας «αποτυπώνεται» σε ένα κόμικ με περιβαλλοντικό περιεχόμενο που κυκλοφόρησε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στη σελίδα της Επιτροπής Αγώνα Άνδρου κατά των ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου.

Μέσα από αυτό, ο αναγνώστης μαθαίνει τα βασικά επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Άνδρο, ενώ προτείνεται και η συγκρότηση επιτροπής για την ενημέρωση των κατοίκων, αλλά και την κατάθεση των απόψεων που υπάρχουν για το θέμα, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου.

Συνεχίζεται…

(Visited 345 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*