Αντίπαρος: Χρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της Στρατηγικής ΟΧΕ

Newsroom.
25/08/2024 08:08
 
 
 

 

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.900.000,00 € για την Αντίπαρο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των μικρών νησιών Κυκλάδων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος Φαρούπος.

«Η έγκριση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το νησί μας, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας», αναφέρει σχετικά ο κ. Φαρούπος.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση θα διατεθεί για τα εξής έργα:

–    Ανάπλαση παραλιακού μετώπου και τμημάτων οικισμού Αντιπάρου: Ποσό 800.000,00 € για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού παραλιακού μετώπου, καθώς και την αναβάθμιση σημαντικών τμημάτων του οικισμού μας.

–    Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αντίπαρο: Ποσό 400.000,00 € για την κατασκευή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού, καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη του νησιού μας.

–    Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Κάμπου Αντιπάρου: Ποσό 700.000,00 € για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης στην περιοχή του Κάμπου, εξασφαλίζοντας την επάρκεια και την ποιότητα του νερού.

«Με την υλοποίηση αυτών των έργων, η Αντίπαρος θα γίνει ένα ακόμα πιο σύγχρονο και βιώσιμο νησί, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και στους επισκέπτες μας», κατέληξε ο  Δ. Φαρούπος.

Πηγή: kede.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*