Αντίπαρος: Πιλοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του νερού βρύσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ρύπανσης από πλαστικά μίας χρήσης

Newsroom.
08/10/2024 18:19
 
 
 

 

Πιλοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του νερού βρύσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ρύπανσης από πλαστικά μίας χρήσης στο νησί, εγκαινιάζει ο Δήμος Αντιπάρου σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό Aegean Rebreath.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αντιπάρου, στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων και χρηματοδοτείται από την Nina Schnabel.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διαβούλευση με τους κατοίκους του νησιού βάσει ερωτηματολογίου, προσφέροντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αντιπάρου, η σημαντική πλειονότητα των ερωτηθέντων (86%) δηλώνει την πρόθεση συμμετοχής στην προσπάθεια για τη μείωση της χρήσης μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, ενώ το 82% των ερωτηθέντων θα ήθελε να δει τα καταστήματα να προχωρούν στην αντικατάσταση του εμφιαλωμένου νερού με νερό βρύσης, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ποιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αντιπάρου θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τη ποιότητα του νερού σε ιδιαίτερα τακτική βάση, τα οποία και θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του δήμου, προκειμένου να διασφαλίζεται η ενημέρωση των κατοίκων.

Η επόμενη φάση του προγράμματος προβλέπει τη δωρεά συγκεκριμένου αριθμού φίλτρων αντίστροφης όσμωσης σε επιχειρήσεις καφεστίασης και δημόσιες δομές, τα οποία παρέχουν όλες τις αναγκαίες δυνατότητες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας του νερού βρύσης. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα λαμβάνουν την αναγκαία διαφήμιση που θα αναδεικνύει το εγχείρημα τους. Οι επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος ,θα συμμετάσχουν σε συνάντηση ενημέρωσης, με στόχο την παροχή πιθανών διευκρινίσεων.

Πηγή: kede.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*