Δήλος: Εγκαινιάζεται το Ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Newsroom.
18/07/2024 08:46
 
 
 

 

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία θα επισκεφθεί τη Μύκονο και τη Δήλο την ίδια ημέρα.

Η πρόσκληση:

Το υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σας προσκαλούν στηνντελετή απόδοσης του κοινού του Ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 10:00.

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει η ΑΕ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου

Παρουσίαση της έκθεσης “Δήλος – Ρήνεια – Μύκονος: Εικόνες από τα 150 χρόνια αρχαιολογικών ερευνών”

Στη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, η επίσημη παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης “Δήλος – Ρήνεια – Μύκονος: Εικόνες από τα 150 χρόνια αρχαιολογικών ερευνών” από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου.

Η ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Μυκόνου και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κωνσταντίνου Κουκά:

«Παραδίδεται αναικαινισμένο το Μουσείο Δήλου – Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Μυκόνου. Επιτυχής συνέργεια Δήμου Μυκόνου – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων από το 2015.

Με ιδιαίτερη περηφάνεια χαιρετίζουμε την τελετή απόδοσης στο κοινό του ανακαινισμένου αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και την επίσημη παρουσίαση στο κοινό της περιοδικής έκθεσης “Δήλος – Ρήνεια – Μύκονος: Εικόνες από τα 150 χρόνια αρχαιολογικών ερευνών” από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι δύο αυτές εκδηλώσεις της Παρασκευής 19ης Ιουλίου 2024, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας ενώ η παρουσία σημαντικών πολιτικών εκπροσώπων σημειώνει την πολιτιστική αξία των εκδηλώσεων, με την Υπουργό Πολιτισμού να έχει δηλώσει κατά την επίσημη επίσκεψή της στο νησί τον Σεπτέμβριο του 2021 πως «η Δήλος είναι ένας από τους εμβληματικότερους αρχαιολογικούς μας χώρους, ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς αρχαιολογικής κοινότητας, αλλά και χιλιάδων τουριστών ετησίως».

Από την πρώτη μέρα της θητείας μας στο Δήμο Μυκόνου, η ομάδα Πρωτοβουλία Δράσης επιδίωξε σταθερές και γόνιμες σχέσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Ephorate of Antiquities of Cyclades , κάτι που, προς τιμή της, η Εφορεία αναγνώριζε πάντοτε στο δημόσιο λόγο της. Κύριο εργαλείο που στήριξε τη συνεργασία αυτή ήταν ο θεσμός των προγραμματικών συμβάσεων που εγκαινιάσαμε ήδη από το 2016 και με αυτό τον τρόπο επισφραγίστηκε η σχέση των δυο φορέων εμπράκτως, φέρνοντας πολλά γόνιμα και εμφανή αποτελέσματα στα δύο νησιά μας. Ιδιαίτερη στήριξη παρείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, αλλά και προγράμματα όπως το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-20).

Βέβαια, μετά και την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Μύκονο και στη Δήλο (2021), ο πολιτιστικός θησαυρός του νησιών μας εντάχθηκε ακόμη περισσότερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας. Όπως είχα σημειώσει και τότε, η Μύκονος εκτός από κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, μπορεί με την αναβάθμιση των σχετικών υποδομών και την ανάδειξη του αρχαιολογικών χώρων της, να μετεξελιχθεί και σε κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό, επιδιώκοντας σταθερά τον ποιοτικό τουρισμό. Η Δήλος και η Ρήνεια συναποτελούν μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και έχουμε σταθερά την πεποίθηση, πως αποτελεί χρέος και ιστορικό μας καθήκον να τη διαφυλάξουμε, να την αναδείξουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Η αντιμετώπιση σε παγκόσμιο επίπεδο του υπερτουρισμού θέλει όραμα, οργάνωση και αποτελεσματικότητα στις πολιτικές επιλογές. Η πρωτοβουλία των καινοτόμων επιλογών μας τα τελευταία χρόνια, όρισαν έναν σύγχρονο βλέμμα στην πορεία του τουρισμού μας, που βαδίζοντας πάνω στην παλαιότερη αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική μας ταυτότητα, αναζητά την ποιότητα στους επισκέπτες μας, όχι μόνο με οικονομικούς αλλά με πολύπλευρους όρους αποτίμησης. Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή στον τομέα του τουρισμού που πλέον φαίνεται να κερδίζει έδαφος παγκοσμίως »

Πηγή: Facebook

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*