Συνάντηση Λύδη στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας για τη Χρυσοσπηλιά

Newsroom
08/02/2023 19:34
 
 
 

 

Με τον Διευθυντή της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας κ. Ανδρέα Ντάρλα συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Χρήστος Λύδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης της Χρυσοσπηλιάς, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σπήλαια στην Ελλάδα, τόσο από αρχαιολογικής, όσο κι από σπηλαιολογικής αξίας.

Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στις Κυκλάδες, αλλά και το μοναδικό που – πέρα από τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες – στους τοίχους του αναγράφονται ονόματα “εφήβων καλών” τα οποία χρονολογούνται στον 4ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τον κ. Λύδη, ο σπηλαιολόγος Γεώργιος Δαλαμάγκας που συμμετείχε στις ανασκαφές το 1984, κάνει λόγο για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς στο σπήλαιο βρέθηκαν ονόματα από όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

«Το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιάς είναι ένα σπάνιο μνημείο που σίγουρα θα “απογείωνε” ακόμη περισσότερο ως προορισμό την Φολέγανδρο. Θα καταβάλλουμε κάθε ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να γίνει αξιοποίηση αυτού του θησαυρού» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

 

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*