Μαστογραφικός έλεγχος στις γυναίκες της Ίου από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου

Newsroom
03/09/2021 14:52
 
 
 

 

Δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφικού ελέγχου θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Κέντρου Υγείας Ίου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα μαστογραφικού ελέγχου αποτελεί συνεργασία του επιστημονικού διευθυντή του Κ.Υ. κ. Δημήτριου Αλβανού, του δημάρχου Ιητών κ. Γκίκα Γκίκα και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την οργανωτική συμβολή της ομάδας των Γιατρών Αιγαίου.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ. Ίου στο τηλέφωνο 22863-60000 (κα Δέσποινα Μέττου), καθώς και με την Μαία του Κ.Υ. Ίου (κα Λατούδη Νάνσυ) από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες 12:00-14:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι ο έλεγχος με test Rapid όλων των γυναικών που πρόκειται να εξετασθούν .Ο έλεγχος με test Rapid (εμβολιασμένων και μη) θα πραγματοποιηθεί στις 09/09/2021 στους χώρους του δημαρχείου Ιητών, στην αίθουσα Παπαπέτρου (09:00 έως 14:00),

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

*Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

*Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

*Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

*Να μην είναι σε έμμηνο ρύση

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιητών αναφέρονται τα εξής: «Η Πρόληψη σώζει Ζωές. Στον αγώνα για τον καρκίνο του μαστού χρειάζονται διαρκώς συμμαχίες για να μην υπάρξει καμία γυναίκα χωρίς ενημέρωση και πρόσβαση στην Υγεία».

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*