Δήμος Κέας: Εγκρίθηκε η πρόταση για δίκτυο κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Newsroom
25/05/2022 11:12
 
 
 

Την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης (ύψους άνω των 250.000 ευρώ) με στόχο την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανακοίνωσε ο Δήμος Κέας.

Η πρόταση του Δήμου εντάχθηκε στην Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε δήμους της Χώρας (εκτός δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και περιλαμβάνει 2 υποέργα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Κέα.

Το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ το δεύτερο αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα παρακολουθεί τις δράσεις μικροκινητικότητας στο Δήμο.

Το σύστημα που θα δημιουργηθεί, θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Μέσω του έργου επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με παρεμβάσεις, όπως οι εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών και η πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων στο νησί.

(Πηγή: kea.gr)

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*