Ενημέρωση για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Κέας

Newsroom.
18/10/2024 15:23
 
 
 

 

Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Κέας έχει πλέον προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης μετά την ολοκλήρωση των εκσκαφών. Οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει, τοποθετείται ο οπλισμός και δημιουργείται το καλούπι, ώστε σύντομα να γίνει η σκυροδέτηση.

Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό αλλά και σύνθετο, γι’ αυτό και χρειάστηκε χρόνος για την μελέτη του και την ωρίμανση του. Η εξέλιξη του έργου αποτελεί ένα ορόσημο για το νησί, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος μας παρακολουθεί την πρόοδο του και συνεχίζει τις προσπάθειες για την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωσή του. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η συνέχιση της αποχέτευσης ώστε να συμπεριλάβει και την περιοχή του Οτζιά, καθώς και της Ιουλίδας. Η πρόθεση αυτή αποτυπώθηκε στην αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος (που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο) ώστε να συμπεριληφθούν οι αντίστοιχες μελέτες. Για την περιοχή της Ιουλίδας, η μελέτη θα περιλαμβάνει τόσο το εσωτερικό δίκτυο λυμάτων όσο και τη μελέτη δικτύου μεταφοράς λυμάτων στην Μονάδα Επεξεργασίας. Αντίστοιχα θα υπάρξει μέριμνα για την σύνδεση του Οτζιά με τα απαραίτητα αντλιοστάσια.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*