Κέα: Χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στην Ιουλίδα

Newsroom.
21/10/2024 13:59
 
 
 

 

Ο δήμος Κέας ολοκλήρωσε τη μελέτη για την κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στην Ιουλίδα και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 και αναμένεται να προσφέρει σημαντική στήριξη στις οικογένειες του νησιού.

Ο νέος παιδικός σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 4.180 τ.μ. και θα έχει επιφάνεια 189,85 τ.μ., με δυνατότητα φιλοξενίας 27 παιδιών. Στο κτίριο θα περιλαμβάνονται αίθουσα απασχόλησης, αίθουσα ύπνου, κουζίνα, γραφείο διεύθυνσης και άλλοι χώροι που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας του σταθμού.

Ειδικότερα: Ο Δήμος Κέας, έχοντας ολοκληρώσει τη μελέτη για την κατασκευή ενός νέου Παιδικού Σταθμού στην Ιουλίδα, εξασφάλισε πλέον και τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου για το νησί και τους κατοίκους του. Με το ποσό των 2,2 εκ €, με την συνεργασία και μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το έργο “Νέος Παιδικός Σταθμός Ιουλίδας Κέας” του Δήμου μας, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου παιδικού σταθμού, σε οικόπεδο στην περιοχή της Ιουλίδας επιφάνειας 4.180 τ.μ. στο οποίο θα ανεγερθεί ισόγειο κτίριο συνολικής επιφάνειας 189,85τ.μ. ικανό να φιλοξενήσει ως 27 παιδιά. Στο ίδιο επίπεδο με το κτίριο προβλέπεται να διαμορφωθεί το προαύλιο του παιδικού σταθμού επιφάνειας 128,67 τ.μ. Το κτίριο περιλαμβάνει αίθουσα απασχόλησης παιδιών, αίθουσα ύπνου, κουζίνα, γραφείο διεύθυνσης, χώρο εισόδου, χώρο πλυντηρίου, αποθήκη τροφίμων, γενική αποθήκη και WC παιδιών, προσωπικού και ΑμεΑ. Στο έργο περιλαμβάνονται ακόμα η σύνδεση του νέου παιδικού σταθμού με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και ο εξοπλισμός του.

Με την έναρξη του 2025 προχωράμε στα επόμενα βήματα, δηλαδή την έναρξη των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου, ώστε να γίνει ανάθεση του στον κατασκευαστή που θα αναλάβει τις εργασίες. Στη συνέχεια οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο την έγκαιρη παράδοση του παιδικού σταθμού έως το τέλος του 2027.

Για τη μελέτη αυτή καταβάλλαμε τη μέγιστη προσπάθεια γιατί προτεραιότητα μας παραμένουν οι ανάγκες των οικογενειών της Κέας και φυσικά η ποιότητα των υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης στο νησί μας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*