Μύκονος: Εξειδίκευση στην κλοπή ρολογιών είχε ο 28χρονος Ιταλός που συνελήφθη

Newsroom.
03/09/2024 12:36
 
 
 

Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες Ιταλών και Βαλκάνιων κακοποιών

Εξειδίκευση στην κλοπή ρολογιών είχε ο 28χρονος Ιταλός που συνελήφθη στη Μύκονο

Χέρια ταχυδακτυλουργού είχε ο 28χρονος Ιταλός που συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μύκονο, λίγα μόλις λεπτά μετά την κλοπή ακριβού ρολογιού από τα χέρια τουρίστα στα Ματογιάννια.

Το ρολόι βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου Ιταλού με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Με περίσσια ευκολία και χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό ο Ούγγρος τουρίστας δέχτηκε επίθεση από δύο Ιταλούς κακοποιούς που αφαίρεσαν το ρολόι που φορούσε, αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Χάρη στην παρατηρητικότητα όμως του φίλου του θύματος, η κλοπή αποκαλύφθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, άκουσαν τις φωνές των τουριστών και εντόπισαν τους δράστες να επιβιβάζονται σε μηχανή για να διαφύγουν. Το ρολόι βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου Ιταλού κακοποιού με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο 39χρονος τουρίστας από την Ουγγαρία, παρέλαβε το ρολόι που νωρίτερα του είχαν κλέψει οι δύο Ιταλοί με ιδιαίτερο επαγγελματισμό. Όπως κατέθεσε το θύμα, τον πλησίασαν και οι δύο από μπροστά και εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία στα στενά στο νησί των ανέμων, ο ένας «του μπλόκαρε» τον δρόμο, άθελα του. Με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, ο 28χρονος του αφαίρεσε το ρολόι που φορούσε χωρίς το θύμα να καταλάβει το παραμικρό. Με την άκρη του ματιού του όμως, ο φίλος του 39χρονου, πρόσεξε τα χέρια του Ιταλού που έβγαζαν το ρολόι και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια.

Σε Μύκονο και Πάρο, δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πολλές ομάδες Ιταλών και Βαλκάνιων κακοποιών, οι οποίοι ειδικεύονται στις κλοπές ρολογιών. Πρόκειται για ένα αντικείμενο με εύκολη μεταπωλητική αξία, αφού η ζήτηση επώνυμων ρολογιών τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Βέβαια, προτού τα «σπρώξουν» στη μαύρη αγορά, οι κακοποιοί στέλνουν τα ρολόγια σε ειδικά κέντρα ωρολογοποιίας όπου παραποιούν σειριακούς αριθμούς και εκδίδουν καινούρια έγγραφα για να αποφύγουν τη σύλληψη. Η πιστότητα των παραποιήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή με αποτέλεσμα ακόμη και επαγγελματίες ωρολογοποιοί να πέφτουν συχνά θύματα τέτοιων απατεώνων.

Ο 28χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ήδη στον Εισαγγελέα Νάξου, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές στο νησί του Αιγαίου.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*