Έτοιμη η Πάρος για την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στο νησί

Newsroom
15/04/2024 11:47
 
 
 

 

Οργανωτικά θέματα, καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή για τη διασφάλιση της άρτιας διοργάνωσης της λαμπαδηδρομίας, συμφωνήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάρου, με θέμα το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από το νησί στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του 2024.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχός Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαγγέλης Δεναξάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Φλώρα Λουκή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κ. Γιώργος Σταθόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και του ΚΤΕΛ Πάρου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Πάρου, σε όλο το μήκος της παραλίας της Παροικιάς, για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας.

Η Πάρος θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα την Παρασκευή 19 Απριλίου ως είθισται, με τιμές Αρχηγού Κράτους, συμμετέχοντας στη λαμπαδηδρομία που οργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2024. Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία μεγαλοπρεπή Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε σχετικά:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπρόσωπους των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και του ΚΤΕΛ Πάρου για την παρουσία τους στο Δημαρχείο Πάρου, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε αλλά και για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στο νησί μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρώην Λιμενάρχη Πάρου κ. Ηλία Κουτρομιχάλη και την ειδική συνεργάτη του πρώην Δημάρχου κα Ελένη Τριπολιτσίωτη, για την προσπάθεια και την συμβολή τους ώστε να διέλθει η Ολυμπιακή φλόγα από το νησί μας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή, το όλο εγχείρημα της διοργάνωσης της Τελετής Άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας, έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών κα Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Φλώρα Λουκή, τις οποίες ευχαριστώ θερμά, όπως και τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Αθλητισμού για την πολύτιμη στήριξη τους.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, τους συμπολίτες μας εθελοντές, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Τελετής Άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στο νησί μας.

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία. Η άφιξη της στο νησί μας, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό γεγονός για όλους μας. Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στην παγκόσμια γιορτή, που ενώνει τον πολιτισμό και τον Ολυμπισμό, με την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*