Επιστολή της Ένωσης Γονέων Πάρου για την ανάγκη λειτουργίας Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Newsroom.
04/07/2024 07:50
 
 
 

Η Ένωση Γονέων Πάρου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, τους βουλευτές Κυκλάδων και τον Δήμαρχο Πάρου, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για τη λειτουργία Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού στο νησί.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 έχουν εκδοθεί 15 αξιολογικές εκθέσεις που προτείνουν φοίτηση σε Ειδικό Νηπιαγωγείο και 12 για Ειδικό Δημοτικό. Η Ένωση επισημαίνει ότι αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να υποστηριχθούν αποτελεσματικά στα γενικά σχολεία και απαιτούν εξειδικευμένη υποστήριξη.

Η επιστολή συγκρίνει την κατάσταση με την Αίγινα, όπου λειτουργεί Ειδικό Δημοτικό με μόλις τέσσερα παιδιά, ενώ η Πάρος έχει περισσότερες γνωματεύσεις. Επίσης, τονίζεται το παράδοξο ότι στην Πάρο λειτουργεί Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, αλλά δεν υπάρχουν ειδικά σχολεία για τις χαμηλότερες βαθμίδες.

Η Ένωση Γονέων Πάρου καλεί τους αρμόδιους να ενεργήσουν θεσμικά για την άμεση λειτουργία των προτεινόμενων σχολείων, επισημαίνοντας ότι η πολιτική βούληση θα διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση και την απαραίτητη εκπαιδευτική στήριξη για τους μαθητές της Πάρου.

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων Πάρου:

ΔΤ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*