Πάρος: “Τουρισμός και Δόμηση” τη Δευτέρα 22/07 στη αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα

Newsroom.
21/07/2024 08:20
 
 
 

Μία ενημερωτική εκδήλωση στη Νάουσα της Πάρου με θέμα τις προοπτικές του Τουρισμού και της Δόμησης στην Πάρο. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/07 και ώρα 8 το απόγευμα στην αίθουσα του Νηρέα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις της σημερινής μορφής ανάπτυξης στο φυσικό περιβάλλον και την ταυτότητα των νησιών μας. Μόνο με την ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου κομματιού της Παριανής Κοινωνίας θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την πορεία των πραγμάτων και να επηρεάσουμε τη δημόσια πολιτική ώστε να φρενάρουμε την πορεία προς την καταστροφή μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Γιάννης Σπιλάνης, Οικονομολόγος Περιφερειολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Ελένη Μαΐστρου, Αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια Ε.Μ.Π., Πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΕΤ,

Μόνικα Θέμου, Πολεοδόμος, Χωροτάκτης.

Ο κ. Σπιλάνης θα μας μιλήσει για τον Τουρισμό και το μέλλον του στην Πάρο. Η κ. Μαΐστρου και η κυρία Θέμου θα μας μιλήσουν για τη δόμηση εκτός οικισμού και για τις αλλαγές που προκύπτουν σε αυτό το θέμα μετά από την περίφημη δίκη της Πάτμου, την οποία διηύθυνε τεχνικά η κ. Μαΐστρου.

Η εκδήλωση αποτελεί μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε και να ρωτήσουμε τους κατεξοχήν ειδικούς πάνω στα καίρια αυτά θέματα, που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, καθώς και την ανάγκη και τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης. Πρόκειται για μία συζήτηση που αφορά κάθε συντοπίτη μας που νοιάζεται για το κοινό μέλλον του τόπου μας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*